Nogomet

"Nagovarali su me da pucam u Bobana"

HINA • subota, 13.05.2006.

Prije točno 16 godina, na današnji dan 13. svibnja 1990. na maksimirskom stadionu trebala je biti odigrana utakmica Dinamo - Crvena zvezda. Najekstremniji navijači Beograđana - "Delije", predvođeni Željkom Ražnjatovićem - Arkanom, prije utakmice su počeli razbijati južnu tribinu na koju su stigli organizirano. Na tu provokaciju Dinamovi navijači Bad Blue Boysi su provalili na atletsku stazu i travnjak, a na njih je krenula policija.

Kapetan Dinama Zvonimir Boban krenuo je braniti navijače, a kada ga je jedan od tadašnjih milicionera udario pendrekom Zvone mu je uzvratio skočivši mu nogama u trbuh.

Zbog tog incidenta Boban je kažnjen s devet mjeseci neigranja, a izbornik Ivica Osim nije ga vodio na Svjetsko prvenstvo u Italiju.

Novo svjetlo na ovaj događaj možda baca izjava tadašnjeg milicionera, a danas vlasnika autoškole u Vogošći Refika Ahmetovića koji je uredniku sportske redakcije Hrvatskog radija Ognjenu Nagliću rekao:

"Kad sam se digao, tad su me moje kolege koje su bili blizu mene nagovarali da mu pucam u leđa. Da ga ubijem. Ja to nisam učinio. Nagovarali su me cijelo vrijeme dok je on tu bio na stazi. Njega je Kuže odveo prema svlačionici. Ja sam rekao 'Ako vi hoćete da pucate, vi imate svoj pištolj i pucajte. Ja neću pucati'."

Ovu tonsku izjavu Refika Ahmetovića objavio je danas Hrvatski radio u emisiji "Jutarnja kronika" u 7 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!