Automoto

Gdje će Kimi?

Ante Kojundžić • srijeda, 21.12.2005.

Kimi Räikkonen je trenutno najtraženije ime u Formuli 1. Finac je navodno primio ponude od strane četiri različite momčadi. Treba podsjetiti da Kimijev ugovor s McLarenom istječe na kraju sljedeće sezone…

McLaren je prvi koji želi i dalje koristiti Kimijeve usluge. Poznata je želja Rona Dennisa da ima u momčadi najjača imena. Sjetimo se samo dvojca SennaProst. Alonso i Räikkonen bi sigurno činili trenutno najjači par u Formuli 1.

Slika 1 od 2.

Druga momčad koja želi Kimija je Ferrari. O tom se nagađa već mjesecima. Spominjani su i predugovori koje je Kimi navodno potpisao. Finac je negirao takve glasine i ponavljao da je sretan u McLarenu. Veliki faktor u Räikkonenovom dolasku u Ferrari ima i Michael Schumacher, tj. hoće li ostati u talijanskoj momčadi i poslije 2006. godine kada mu istječe ugovor.

Ostale dvije momčadi su, prema navodima La Gazzette dello Sport, BMW i Renault. No, smatra se da je francuska momčad najmanje izvjesno rješenje pošto nisu imali novca za zadržati svog svjetskog prvaka. Teško će onda moći odgovoriti Kimijevim zahtjevima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!