Zimski sportovi

NHL: Oilersi i Starsi ponizili protivnike

Branimir Korać • subota, 05.11.2005.

Edmonton Oilersi i Dallas Starsi noćas su napunili mrežu svojih protivnika. Oilersi su na gostovanju u St. Louisu slavili 7:2, a Starsi su na svom ledu s visokih 9:1 svladali neuvjerljivi Chicago...

St. Louis Blues poražen je s visokih 7:2 u svojoj najgoroj utakmici ove sezone. Oilersi su ih potpuno unakazili, a domaćin je obrambeno katastrofalnom igrom stvorio preduvjete gostima za pobjedu. "Ova utakmica je definitivno najgora što smo odigrali otkad sam ja trener Bluesa. Očajno klizanje, nedostatak momčadske igre i možemo još biti sretni što nismo i lošije prošli", stanje na ledu oslikavaju riječi trenera Bluesa Mikea Kitchena. Po dva pogotka za Oilerse postigli su Jarret Stoll i Ryan Smith, a u listu strijelaca upisali su se i Aleksej Semenov, Fernando Pisani i Jani Rita. Pogotke za domaćina postigli su Bryce Salvador i Lee Stempniak.

Dallas je već nakon 15 minuta napunio mrežu Chicaga i poveo sa 4:0. Nikolaj Habibulin iz tog razloga napustio je igru već nakon prve trećine, ali niti njegova alternacija nije imala više sreće. Trostruki strijelac bio je Stu Barnes, dva pogotka postigao je Jason Arnott, a po jedan Bill Guerin, Jere Lehtinen, Brenden Morrow i Niko Kapanen. Jedini pogodak za Blackhawkse postigao je Mikael Holmqvist.

Washington je nakon kaznenih udaraca svladao Atlantu 3:2. Pobjedu Capitalsima donio je Aleksandar Ovečkin koji je jedini bio precizan nakon produžetka. U 60 minuta strijelci za Washington bili su Bryan Muir i Jakub Klepis, a za Atlantu Peter Bondra i Bobby Holik.

Montreal uživa u najboljem startu sezone u posljednjih 30 godina. Noćas su s 3:2 svladali Buffalo pogotkom za pobjedu Nicklasa Sundstroma dvije i pol minute prije kraja susreta. Michael Ryder i Aleksander Perežogin biliu su također strijelci za Canadiense dok su pogotke za Sabrese postigli Rory Fitzpatrick i Adam Mair.

Vancouver je očekivano svladao Columbus s 5:3. Ohlund, Salo, Sedin i Naslund, skandinavska četvorka, upisali su se među strijelce, a njima se pridružio i sve bolji Carter. Za Blue Jacketse pogodili su Nikolaj Žerdev dvaput te David Viborny.

Jedan pogodak bio je odlučujući u susretu Anaheima i San Josea. Slavio je San Jose 1:0 i to u produžetku pogotkom centra Marcela Goca. Nolan Schaefer s 21 obranjenim udarcem upisao je svoj prvi shutout sezone.

NHL, rezultati: Washington - Atlanta 3:2 (kazneni udarci), St. Louis - Edmonton 2:7, Buffalo - Montreal 2:3, Dallas - Chicago 9:1, Vancouver - Columbus 5:3, Anaheim - San Jose 0:1 (produžetak).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!