Zimski sportovi

NHL: Sedma uzastopna pobjeda Hurricanesa

Branimir Korać • nedjelja, 06.11.2005.

Čak 11 utakmica profesionalne američko-kanadske hokejaške lige igrano je u noći sa subote na nedjelju. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju Carolina Hurricanesi koji nakon 20 godina čekanja bilježe niz od sedam pobjeda te Ottawa koja novom visokom pobjedom potvrđuje veliku formu...

Vrlo tvrda utakmica u Raleighu i ponovo pobjeda odlazi na stranu Carolina Hurricanesa. Velika forma ove momčadi potvrđena je ponjedom nad neuvjerljivom Floridom od 2:0. Strijelci su bili Rod Brind'Amour i Niclas Wallin u posljednjoj trećini susreta. Martin Gerber s 27 obrana uhvatio je drugi shutout sezone. Ovo je sedma uzastopna pobjeda Hurricanesa, prva otkad nastupaju pod ovim imenom. "Odlično smo startali u sezonu, ali moramo još dosta toga popraviti. Ono što je posebno kvalitetno u našoj igri je vrlo visok stupanj koncentracije i ako nastavimo u ovom ritmu, možemo jako puno dobroga napraviti", ustvrdio je nakon meča Brind'Amour.

New York Rangersi su nakon kaznenih udaraca svladali New Jersey Devilse 3:2. Devilsi ne bilježe dobar ulazak u sezonu, ali situacija bi se trebala vrlo brzo popraviti povratkom na led Patricka Eliasa koji liječi hepatitis. Protiv Rangersa Devilsi su imali 2:0 s dva pogotka odličnog Briana Gionte, ali Petr Prucha i Blair Betts vraćaju Rangerse u igru. Pobjedu im donosi Prucha realiziranim kaznenim udarcem.

Pobjedu nakon kaznenih udaraca upisao je i Los Angeles protiv Nashvillea. U neizvjesnom susretu rezultat je također bio 3:2, a zanimljivo je da su i ovdje poraženi poveli s 2:0. Jeremy Stevenson i Martin Erat već nakon devet minuta doveli su Predatorse u vodstvo, ali Craig Conroy i Tom Kostopoulos poravnavaju. U kaznenim udarcima precizni su Pavol Demitra i Jeremy Roenick i Kingsi slave.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ottawa je s visokih 6:0 uništila New York Islanderse. Na krilima sjajnog kapetana Daniela Alfredssona i iskusnog Dominika Haseka Ottawa je ubilježila novu visoku pobjedu. Alfredsson je bio dvostruki strijelac, a osim njega pogotke su postigli i Dany Heatley, Chris Neill, Martin Havlat i Brian Smolinski. Hasek je obranio 28 udaraca za treći shutout sezone.

Mats Sundin nakon dugog izbivanja vratio se na led odličnom igrom protiv Tampe i pobjedom 5:3. Toronto je poveo pogocima O'Neilla i Tuckera, a nadu prvacima vraća Jevgeni Artjuhin početkom druge trećine. Ipak, napadači Tampe ne mogu probiti raspoloženog Belfoura, a Toronto s druge strane preko Sundina i Steena podiže na 4:1. Tampa se još jednom vraća pogocima Boylea i Lecavalierea, ali točku na i stavlja Chad Klinger u posljednjim trenucima.

Philadelphia je uz dosta problema svladala Atlantu sa 4:3. Ponovo je briljirao prvi strijelac lige Simon Gagne koji je ubilježio drugi ovosezonski hattrick. Uz njega u listu strijelaca upisao se i Peter Forsberg koji je dodao i dvije asistencije. Strijelci za Atlantu bili su Hossa, Bondra i Aubin.

Očajno otvaranje utakmice i vrlo loša obrana u powerplayu Pittsburgha, otvorili su Bostonu put ka pobjedi 6:3. Već u 24. sekundi susreta Nick Boynton doveo je Bruinse u vodstvo, a nakon 11 minuta već je bilo 3:0 za što zasluge idu dvostrukom strijelcu Jiriju Slegru. Do kraja susreta Thornton dvaput i Bergeron pogađaju mrežu Penguinsa za visoku pobjedu. Strijelci za Pittsburgh bili su Marc Recchi dvaput te Lasse Piirjeta.

Montreal je s 3:2 bio uspješniji od Buffala. U završnici susreta briljirao je vratar Canadiensa Jose Theodore kojem idu velike zasluge za ovu pobjedu. Strijelci za Montreal bili su Aleksej Kovaljev dvaput i Richard Zednik, a za Buffalo J.P.Dumont i Paul Gaustad.

Curtis Joseph obranio je 37 udaraca i bio najzaslužniji za pobjedu Phoenixa na gostovanju kod Detroita 4:1. Iznenađujući trijump momčadi pod vodstvom velikog Waynea Gretzkog. Strijelci za Phoenix bili su Mike Lecrerc, Zbynek Michalek, Mike Johnson i Mike Comrie. Vodeći i jedini pogoad za Detroit postigao je Tomas Holmstrom.

Dallas je nakon kaznenih udaraca s 3:2 svladao Colorado. Andrew Brunette i Steve Konovalčuk dva puta su tijekom susreta dovodili Avalanche u vodstvo, ali Mike Modano i Antti Miettinen vraćali su "zvijezde" u igru.

Pogodak Marcusa Nilssona još u 11. minuti bio je jedini na susretu Calgaryja i Vancouvera. Mika Kiprusoff s 23 obrane upisao je svoj drugi shutout sezone.

Minnesota je na gostovanju svladala San Jose s 3:1. Brian Rolston ubilježio je svoj prvi ovosezonski hattrick dokl je Marcel Goc bio jedini strijelac za San Jose.

NHL rezultati:
NY Rangers - New Jersey 3:2, Los Angeles - Nashville 3:2, Ottawa - NY Islanders 6:0, Toronto - Tampa Bay 5:3, Philadelphia - Atlanta 4:3, Boston - Pittsburgh 6:3, Carolina - Florida 2:0, Montreal - Buffalo 3:2, Detroit - Phoenix 1:4, Colorado - Dallas 2:3, Calgary - Vancouver 1:0, San Jose - Minnesota 1:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!