Nogomet

Varteks-Cibalia: Šafaria i Jolić razbili Vinkoveane

Marko Breljak • nedjelja, 14.08.2005.

Na utakmici lidera tablice Varteksa i Cibalije pristiglo je u subotu navečer negdje 4.000 gledatelja, što je sasvim solidna brojka posjećenosti na varaždinskom stadionu. Dobre igre njihovih ljubimaca vratile su gledatelje na stadion Varteksa, a u prvih pola sata utakmice, gledali smo dosta taktičkog nadmudrivanja.

Varteks je imao terensku inicijativu, no Cibalia se nije zavukla u «mišju rupu», već je zaigrala prilično otvoreno i u nekoliko navrata čak i opasno zaprijetila. Najbliže su bili u 32. minuti, kada je Mario Andričević u šansu izbacio Danijel Kuzmića, no njegov udarac nije završio u mreži dojučerašnjeg suigrača Tomislava Vranjića. Toj prigodi prethodilo je nekoliko opasnih prijetnji Varteksa, a najopasnije pred golom Vinkovčana bilo je u 22. minuti, kada je Kalinić loše reagirao na ubačaj Posavca, a Ipša promašio prazan gol.

A onda je susret riješen u razdoblju od 37. do 42. minute. Prvo je Benko ubacio jednu vrlo opasnu loptu za Jolića, koji za nekoliko centimetara puca iznad gola, a onda minutu kasnije i pogodak. Ponovno je ubacio Benko, Šafarić odlično prevario Leutara, a potom plasirao loptu u protivničku mrežu za 1:0.

Dvije minute kasnije Cibalia ostaje s čovjekom manje na terenu. Maroslavac je u duelu s Posavcem, a Varteksov veznjak čini prekršaj. Ipak, Maroslavac gubi živce i udara Posavca. Obojica su za to zaradila po žuti karton, a kako je to veznom igraču Cibalije bio drugi žuti karton, morao je prije vremena na «tuširanje».

Uskoro je uslijedilo i povećanje vodstva. Mujanović je u 42. minuti «potegao» po desnoj strani, ubacio za Jolića, koji prebacuje do Benka. Benkov udarac Kalinić brani, no na loptu natrčava Ivan Jolić i posprema ju u mrežu.

Rezultatom 2:0 se i otišlo na odmor, a odmah po izlasku iz svlačionica Varteksovci kapitaliziraju prednost igrača više na terenu. Srebrenko Posavec je u 47. minuti lukavo pronašao Nikolu Šafarića, a ovaj u «brazilskom» stilu, prekrasnim lob udarcem svladao gostujućeg vratara. Novi hladan tuš uslijedio je samo tri minute kasnije, kada je zbog prekršaja nad Šafarićem drugi žuti karton zaradio još jedan kapitalni igrač Cibalije, Hrvoje Ratković, nakon čega je priča bila i definitivno riješena.

Uskoro je Srebrenko Posavec i po drugi puta asistent, a Ivan Jolić glavom postiže svoj drugi pogodak ove večeri. Nakon toga Dalić radi neke zamjene, a igrači Varteksa zadovoljili su se pobjedom od četiri pogotka razlike i nisu previše «nagazili» Vinkovčane. Rezultat se do kraja nije mijenjao iako je cijelo vrijeme bilo opasno pred Kalinićevim golom.

Izjave nakon utakmice:
Zlatko Dalić: «Zadovoljan sam igrom svoje ekipe, dečki nisu srljali, već su strpljivo čekali svoju prigodu i dočekali ju predkraj prvog dijela, kada smo postigli dva pogotka, a gosti zaradili crveni karton. Što se pak tiče zamjena, bilo je možda rezonski da u igru ubacim napadača ili ofenzivnije igrače, no ja sam želio nagraditi igrače koji su mi donijeli pobjedu u Puli, prvenstveno Plantićaa i Vuka.»
Davor Mladina: «Dobro smo krenuli u susret i u prvih pola sata mogli i bolje iskoristiti neke opasne situacije. Nažalost nismo, a s igračem manje, kasnije i dva, nismo mogli parirati Varteksu. Crvene kartone ne želim komentirati, o tome neka govore mjerodavni organi.»

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!