Zimski sportovi

Novo svjetsko zlato za Janicu!

Branimir Korać, Dario Dodić • nedjelja, 06.02.2005.
Novo svjetsko zlato za Janicu!
Foto: Nikola Movrić

Janica Kostelić još je jednom dokazala da je najbolja i najsvestranija skijašica na svijetu! U najbržoj disciplini, spustu, Janica je porazila sve favoritkinje i došla do nove zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu...

Janica je stazu prešla bez pogreške, ostavivši iza sebe Anju Pärson i Renate Götschl. Odvozila je stazu u vremenu 1:39.90, dovoljno za najsjajnije odličje!

Predviđanja mnogih se ostvaruju. Dominacija Janice Kostelić nastavlja se i na ovom Prvenstvu. Nakon superveleslaloma svi su kao junakinju prvenstva vidjeli Anju Pärson kojoj su predviđali medalje u gotovo svim disciplinama, ali već je kombinacija pokazala da je Janica najbolja.

Nekoliko puta Janica je naglašavala kako bi više od išta u karijeri željela pobjedu u spustu, u najbržoj disciplini, skijaškoj "formuli 1". Sada joj je to i uspjelo. Nikada nije slavila u Svjetskom kupu u spustu, nikada nije bila čak niti na treningu najbolja, a u Bormiju na Svjetskom prvenstvu, u dva dana uzela je dvije pobjede u ovoj disciplini.

Današnju utrku odvezla je odlično. Unatoč dvije male greškice, Janica je bila ponovo ostvarila među najbržima. Kada popravi spustašku tehniku, uz ovu brzinu, Janica će ostavljati ostale skijašice daleko iza sebe. U zahtjevnijem donjem dijelu staze odvezla je savršeno. Kao i u kombinaciji, u gornjem dijelu je malo zaostajala, ali savršeno je odradila donji dio i tu ostvarila uvjerljivo najbolje vrijeme.

"Kada sam vidjela da je Talijanka vozila 1:40, mislila sam da se možemo poikupiti i otći doma, ali spustila sam se pa šta bude. Stalno sam si govorila vozi vozi, pa šta bude. Odlično sam odradila donji tehnički zahtjevniji dio, na njega sam višpe pripazila jer sam ga loše odvezla u Svjetskom kupu. Presretna sam, uhvatila sam kvotu uz St.Morritza. Sad još samo da rukometaši uzmu zlato"", izjavila je Janica.

Iznenađenje je priredila Talijanka Elena Fanchini, Malo tko je računao na Fanchini, a ona je odvezla sjajnu utrku i doskijala do srebra. treća je bila Renate Götschl koja je tako spasila čast Austrijanki koje ponovo nisu opravdale očekivanja. Uz Götschl, dvije velike nade Austrijanki, Michaela Dofmeister i Katja Wirth odustale su.

Anja Pärson završila je kao sedma unatoč solidnoj vožnji, a na korak do postolja i medalje ostala je simpatična Amerikanka Lindsay Kildow.

Rezultati spusta:

1. Janica Kostelić (Hrvatska) 1:39.90
2. Elena Fanchini (Italija) 1:40.16
3. Renate Götschl (Austrija) 1:40.29
4. Lindsay Kildow (SAD) 1:40.52
5. Ingrid Jacquemod (Francuska) 1:40.86
6. Jessica Lindell Vikarby (Švedska) 1:40.98
7. Anja Pärson (Švedska) 1:41.07
8. Hilde Gerg (Njemačka) 1:41.32
9. Nadia Styger (Švicarska) 1:41.37
10. Isolde Kostner (Italija) 1:41.58...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!