Euro 2003

EP 2003., Grčka - SiCG: Grčka lako do petog mjesta

Darko Đapić • nedjelja, 14.09.2003.

U borbi za peto mjesto košarkaši Grčke su lakše nego očekivano svladali reprezentaciju Srbije i Crne Gore rezultatom 72:64. Iako konačni rezultat sugerira da se radilo o interesantnom susretu, Grčka je konce dvoboja kontrolirala od samog početka te je na kraju zasluženo slavila.

Izbornik SiCG Dušan Vujošević je za ovaj dvoboj bio lišen usluga Predraga Stojakovića (distorzija skočnog zgloba), a zanimljivo je da ni minute nije "okusio" Marko Jarić. Izostavljanje playmakera LA Clippersa definitivno je potvrdilo da odnosi na relaciji Vujošević - Jarić ne štimaju.

Prvu dionicu utakmice otvara raspoloženi dvojac Tsakalidis - Dikoudis. Kombinirano ubacuju 15 koševa te odvode Grčku na prvu ozbiljniju prednost koja završava konačnim rezultatom prve četvrtine (21:13).

Sličan se trend nastavio i u drugoj četvrtini. Grčka ovaj puta nošena odličnim Nikoalosom Chatzivrettasom odlazi na dvoznamenkastu prednost. Vujošević i dalje nastavlja miksati momčd pa su tako priliku dobili neki igrači koji do jučer u rubrici nastupa nisu imali ubilježenu niti jednu minutu. "Rezultatski" prikjučak donekle održava jedina svijetla točka u timu SiCG, Dejan Koturović. Na odmor se odlazi s 37:25 u korist Grčke.

Nastavak susreta donosi nam najveću grčku prednost. Reaktiviraju se "junaci" iz prve četvrtine Tsakalidis i Dikoudis te potpomognuti Chatzivrettasom dovode Grčku u jednom trenutku na +20. S druge strane SiCG je svoje pokušaje bazirala na bekovskom dvojcu Gurović - Vujanić, no "baruta" u rukama jednostavno nije bilo. U prilog grčkoj prednosti ide i povelik broj izgubljenih lopti srpske momčadi, na kraju su ih uspjeli "prodati" čak 18. Na kraju treće dionice semafor je pokazivao 57:40 za izabranike Yiannisa Ioannidisa.

Posljednja faza utakmice protječe u "probuđenoj" želji srpskih košarkaša za smanjenjem rezultata. U tome im pomažu i grčki igrači koji u posljednju četvrtinu ulaze s nešto lakšim tempom. Pred sam kraj susreta Gurović s dvije uzastopne trice smanjuje prednost te postavlja konačnih 72:64.

Grčku su do pobjede predvodili već prije spomenuti Nikolas Chatzivrettas (21 koš, pet skokova), Iakovos Tsakalidis (16 koševa, pet skokova) te Dimosthenis Dikoudis (15 koševa, pet skokova). Kod SiCG prolaznu ocjenu zaslužuju jedino Dejan Koturović (10 koševa, osam skokova) i Milan Gurović (15 koševa) koji je većinu svojih poena postigao pred sam kraj susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Euro 2003Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!