Euro 2003

EP 2003., Larry Bird: Francuzi imaju odličnu ekipu

Branimir Korać • subota, 13.09.2003.

Od samog početka Europskog košarkaškog prvenstva, najtraženiji posjetitelj prvenstva bio je svakako Larry Bird. Slavni američki košarkaš, član originalnog Dream Teama i košarkaškog Hall of Fame, vješto je izbjegavao sva pitanja, kazavši kako će novinari priliku za postavljanje pitanja imati u Stockholmu gdje će održati press konferenciju...

Tako je i bilo. Jučer je Bird doputovao u Stockholm i održao pressicu s koje vam donosimo nekoliko najzanimljivijih izjava.

Na novinarski upit da li je pratio neke određene igrače i koji su to, Bird je odgovorio kako je uistinu pratio neke igrače, ali «ne mogu vam dati informaciju koje. Kada skautirate određene igrače, pokušavate svoje ideje ostaviti za sebe. Kod nas je draft vrlo osjetljiva stvar i trudimo se ne ići s informacijama van sve dok se transfer ne završi.». Europski igrač koji jako podsjeća na Larryja Birda je svakako Dirk Nowitzki. «Dirk je odličan igrač, visok, snažan, dobrog šuta, poput mene voli igrati obranu. Drago mi je da nas ljudi uspoređuju jer imamo dosta sličnosti.»

Larry je bio član onog pravog i jedinog istinskog Dream Teama. Za tom momčadi Europljani su bili kvalitetno preslabi. Na upit da li bi sada Europljani bili ravnopravniji Dream Teamu iz Barcelone, Larry je niječno odgovorio ustvrdivši kako je Dream Team nešto najbolje što se košarci ikada dogodilo. «Nitko nam se nije mogao suprotstaviti, pa makar imao najbolju večer. Ali to je povijest. Košarka je napredovala diljem svijeta, ali da li bi nas netko mogao dobiti...k vragu, ne! Pa mi smo u momčadi imala Jordana, Magica, Malonea, Ewinga i ostale zvijezde!»

Za kraj konferencije, od Larryja je zatraženo da prognozira rasplet Prvenstva Europe te i same NBA lige. «Ovo je vrlo teško pitanje. Nisam gledao sve reprezentacije ovdje u Švedskoj pa mi je uistinu teško prognozirati, ali koliko sam mogao vidjeti, Francuska ima uistinu odličnu ekipu na čelu sa sjajnim Tonyjem Parkerom. Što se tiče NBA lige, ako Shaquille bude zdrav ove sezone, mislim da su Lakersi prvi favoriti za prsten.»

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Euro 2003Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!