Euro 2003

EP 2003.: Italija na Olimpijskim igrama!

Marko Peris • nedjelja, 14.09.2003.

U utakmici za broncu na Europskom prvenstvu ali i utakmici koja je odlučivala o "putniku" na Olimpijske igre u Atenu Italija je u jednoj sjajnoj predstavi bila bolja od Francuske s konačnih 69:67. Najzaslužniji za vrlo važnu talijansku pobjedu bio je Marconato s 16 poena i 10 skokova.

U utakmici za treće mjesto koja možda nikada nije donosila više danas je viđena odlična košarka. Olimpijske igre bile su u pitanju. Poraženi pak ostaje bez svega; nema medalje nema Atene. Ulozi su danas zaista bili veliki; gotovo kao da se radi o finalu.

Talijani su bolje otvorili utakmicu. Od samog početka su kontrolirali rezultat koji se malo po malo mijenjao u njihovu korist. Prvih 10 minuta završilo je tako s vrlo uvjerljivih 24:13 za njih. Ni u drugih 10 minuta Francuzi ne uspijevaju uhvatiti svoj "ritam". Marconato i Galanda su nezaustavljivi za njihovu obranu. Na odmor se odlazi s čak +12 u korist Italije.

Slika 1 od 2.

Nisu mogli tako cijelu utakmicu. To se znalo, morali su Talijani negdje puknuti, pasti u "crnu" rupu. Parker igra sve bolje, ovaj puta vrlo raspoložen kao egzekutor, strijelac. Moiso i Pietrus kupe gotovo sve lopte ispod koša a razlika se sve više smanjuje. U zadnjih 10 minuta ulazi se tako sa samo +6 za Italiju. Francuzi nastavljaju odlično i u zadnjoj četvrtini. Parker s sada već svojih 19 poena dovodi Francusku na samo -1; 54:55. Sve je spremno za uzbudljivu završnicu. Momčadi se izmjenjuju u vodstvu sve tamo do 65:64 za Italiju. U zadnju minutu ulazi se s prednošću Talijana 67:65; Basile je taj koji sada za Talijane preuzima odgovornost u svoje ruke; ubacuje s linije slobodnih bacanja za velikih 69:65. Parker mu na drugoj strani uzvraća istom mjerom za samo -2 da bi tada Bulleri nesmotreno izgubio loptu i dao Francuzima još jednu veliku šansu. Parker uzima loptu u svoje ruke; ide u prodor i promašuje. Marconato snažno lovi loptu i Talijani idu u Atenu...

Na kraju kod pobjednika Marconato na velikih 16 poena i 10 skokova, Galanda također sjajan, 15 koševa, 5 skokova i 7 asista. Basile se kasno ali ipak na vrijeme "probudio" s svojih 11 poena. Kod poraženih Francuza Parker na velika 24 koša ali i ponovno propuštenom akcijom za pobjedu. Gađali su Francuzi za tri poena "užasnih" 3/24, tako se ipak nije moglo do pobjede. Osim Parkera nitko iznad 10 poena, tek je Moiso vrijedan spomena s 8 poena i 8 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Euro 2003Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!