Zimski sportovi

NHL: Buffalo bolji od Dallasa

Tomislav Pacak • subota, 01.03.2003.

Dallas Starsi su nakon poraza u Ottawi doživjeli još jedan, ovoga puta od slabašnih Buffalo Sabresa. Curtis Brown postigao je gol za 4:3, nakon kojeg se Starsi nisu uspjeli vratiti u igru, iako su postigli jedan pogodak kojeg su suci nakon pregledavanja snimke poništili...

Zanimljivo, prije četiri godine u finalu Stanley Cupa, Dallasu je priznat, u najmanju ruku, sumnjiv pogodak, kojim su Starsi osvojili Stanley Cup protiv Buffala u šestoj utakmici, pa bi se moglo reći da su Sabresi dobili poništenje gola, ali četiri godine prekasno. Kotalik, Botterill i Barnes zabilježili su po gol i asist, dok je Miroslav Šatan uknjižio tri asistencije. Strijelci za Dallas, i dalje vodeću momčad zapadne konferencije, bili su Boucher, Lehtinen i Hatcher.

Phoenix je nastavio nizati dobre rezultate u posljednje vrijeme, šestu pobjedu u osam utakmica zabilježio je protiv Anaheima. Dobar niz ponovno se poklopio s povratkom vratara Seana Burkea koji je očigledno ključni čovjek u redovima "kojota", a sinoć je obranio 32 udarca Mighty Ducksa. Brian Savage postigao je odlučujući pogodak za pobjedu domaćina koji su se s nova dva boda primakli osmoplasiranom Edmontonu na pet bodova zaostatka. Sandis Ozolinsh postigao je jedini pogodak "moćnih pataka" što mu je bio 499. poen u karijeri.

NHL, petak 28. veljače: Buffalo - Dallas 5:3; Phoenix - Anaheim 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!