Zimski sportovi

NHL: Ottawi derbi protiv Dallasa

Tomislav Pacak • petak, 28.02.2003.

Četvrtak je bio neuobičajeno bogat utakmicama u National Hockey League, a od 12 susreta najzanimljivijim se činio dvoboj dviju najboljih momčadi lige, Ottawe i Dallasa, a uspješniji su s 3:2 bili Senatorsi...

Uoči međusobnog susreta, Ottawa i Dallas bili su vodeći u svojim konferencijama s 86 bodova, a Ottawa je pobjedom preuzela vodstvo u utrci za President's trofejem koji bi joj garantirao prednost domaćeg leda kroz doigravanje. Odluka o pobjedniku pala je u produžetku kada je Daniel Arvedson bio strijelac za Senatorse, zabilježivši svoj 200. poen u karijeri. Regularni dio završio je rezultatom 2:2 - Radek Bonk bio je strijelac oba gola za domaćine, dok su Jere Lehtinen i Bill Guerin bili precizni za Starse. Interesantno, Dallasu je ovo prvi poraz protiv kanadske momčadi ove sezone, a prekinuta im je i serija od 10 gostujućih utakmica bez poraza.

Atlanta Trashersi priredili su iznenađenje večeri pobjedom u Denveru protiv Colorada, donijevši veliku zadovoljštinu svom treneru Bobu Hartleyu koji je dobio otkaz upravo u Coloradu ove sezone, nakon što je četiri i pol godine vrlo uspješno vodio "lavinu". Marc Savard bio je strijelac odlučujućeg gola u produžetku, dok je Dany Heatley s golom i dva asista predvodio Trasherse u regularnom dijelu. Iako su Avsi poraženi, njihova najbolja linija nije razočarala ni ovaj puta; Hejduk-Forsberg-Tanguay zabilježili su gol i četiri asistencije, što im daje 29 golova i 49 asista u posljednjih 17 utakmica. Treba spomenuti i pogodak Joea Šakića za Avse, u drugoj utakmici nakon povratka na led poslije ozljede.

Vezane vijesti

NY Rangersi napravili su veliki korak prema hvatanju osmoplasiranih Bruinsa u utrci za doigravanje na Istoku - Njujorčani su sa 4:1 bili bolji upravo od Bruinsa, približivši im se na samo četiri boda zaostatka. Petrovicky i Messier bili su strijelci s igračem manje za New York, a po jedan gol dodali su Pavel Bure i Aleksej Kovaljev. P.J. Axelsson bio je strijelac jedinog pogotka za Boston koji ne zna za pobjedu već sedam utakmica.

NHL, četvrtak 27. veljače: Colorado - Atlanta 3:4 (pr.); NY Rangers - Boston 4:1; Ottawa - Dallas 3:2 (pr.); Vancouver - San Jose 2:3; Nashville - Pittsburgh 6:0; St. Louis - Edmonton 4:1; NY Islanders - New Jersey 3:3; Philadelphia - Chicago 5:2; Montreal - Minnesota 3:6; Detroit - Toronto 7:2; Columbus - Los Angeles 3:1; Tampa Bay - Florida 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!