Nogomet

Zagreb - Pomorac: "Pjesnici" teško protiv Pomorca

Alan Sinovčić • nedjelja, 21.10.2001.

Gledatelji koji su danas pohodili stadion u Kranjčevićevoj uživali su u odličnoj nogometnoj predstavi u kojoj je favorizirani Zagreb, unatoč puno boljoj igri i većoj kvaliteti svojih pojedinaca, pobjedom 4:3 teško došao do tri boda. Ono što treba veseliti navijače Zagreba je činjenica da je Zagreb pokazao pravi karakter i moral, i to zato što se uspio vratiti u igru nakon što je Pomorac poveo 3:1.

Zagrebova ekipa doživjela je male preinake u odnosu na uobičajeni sastav. Umjesto Poldrugača je zaigrao Šabić, a umjesto u zadnje vrijeme indisponiranog Lovreka zaigrao je Brnjić. S druge strane, trener Pomorca Stilinović postavio je striktne čuvare za četiri napadača Zagreba, Olića, Hasančića, Brnjića i Franju, dok je naprijed zaigrao dosta ofenzivno, sa dva isturena i jednim poluisturenim napadačem. Pomorac je od samog početka pritiskao srednji red Zagreba pokušavši tako onemogućiti pristizanje upotrebljivih lopti za najboljeg strijelca 1. HNL Olića i ostale zagrebove napadače.

Pomorac je poveo već u 35. sekundi utakmice. Dunković je iz "skraćenog kornera" pogodio Prpića u glavu koji pogađa za 0:1. Zagrebaše to očigledno nije previše uzdrmalo, pa su odmah krenuli u ofenzivu. Hasančić je odlično pucaom iz slobodnog udarca sa 25 metara, a golman gostiju vadi loptu iz gornjeg desnog ugla. Tri minute kasnije poravnanje rezultata i to nakon što je Hasančić natrčao na loptu koja se odbila do njega nakon što su glavom na nju išli Romić i Olić. Tri minute kasnije Prpić ima priliku dovesti Pomorac u vodstvo, ali traljavo puca sa 12 metara. Isti igrač uspio je pogoditi mrežu Vasilja u 27. minuti iz jedanaesterca kojeg je skrivio danas očajni Pirić rušenjem Samardžića. Igra tada potpuno seli na polovicu gostiju, ali već tri minute kasnije stiže novi pogodak u Zagrebovu mrežu. Samardžić je prošao po desnoj strani, obacio za Rožajca koji lagano poentira.

Zagrebaši se ni tada nisu predali, a povratak u igru najavljuje Franja u 37. minuti kada velemajstorski prolazi četiri igrača Pomorca, ubacuje Oliću kojemu nije teško smanjiti na 2:3. Samo dvije minute kasnije stiže izjednačenje. Kurilić u svom šesnaestercu ruši Olića, sudac Šunjić neumoljivo pokazuje na 11 metara, a najbolji strijelac naše lige Olić podebljava svoj konto zgoditaka.

Cijelo drugo poluvrijeme proteklo je u napadima Zagreba, a pobjednički, četvrti pogodak djelo je Stavrevskog koji je glavom u mrežu pospremio loptu koju mu je iz kornera ubacio Šabić. Prije i poslije toga zabilježili smo niz velikih prilika Zagreba: Olića u 51. minuti, Hasančića u 53., 68. i 75. minuti, Franje u 72. i Ješea koji je u 88. minuti pogodio prečku.

Zagreb je danas, slično kao i prošlog tjedna u Šibeniku, ispio naći izlaz nakon minusa od dva pogotka, čime je definitivno pokazao da je momčad sa jakim karakterom, što inače baš i nije karakteristika naših klubova, a pored takve igre ljubiteljima nogometa u Zagrebu bolja pozivnica za predstojeći derbi između Dinama i Zagreba nije potrebna.


Zlatko Kranjčar, trener Zagreba: "Pohvalio bih igru Pomorca iz prvih pola sata igre, uspjeli su nas iznenaditi ranim vodstvom 0:1 i 1:3. Zahvaljujući visokom moralu moje ekipe uspjeli smo se vratiti u vrlo kratkom roku, tako da smo nakon izjednačenja krajem prvog dijela, u drugom poluvremenu potpuno dominirali terenom. Pomorac se odlično postavio na terenu ali mi smo našim jakim individualcima uspjeli preokrenuti rezultat i pobijediti."

Predrag Stilinović, trener Pomorca: "Bilo je iluzorno očekivati da čemo nešto napraviti protiv Zagreba koji figurira kao naša najjača momčad. Mi smo Zagrebu pokušali parirati, a na ruku nam je išlo i naše rano vodstvo. Nakon vodstva od 3:1 naša je inače vrlo iskusna obrana napravila dvije greške iz koje smo primili golove. U drugom dijelu do izražaja je došla veća kvaliteta Zagrebovih igrača."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!