arhiva

Sve je spremno

Goran Markuš • subota, 22.05.2010.
Sve je spremno

Manje od tjedan dana udaljeni smo od "World Series of Pokera", najuzbudljivijeg dijela godine za mnoge pokeraše koji će vrlo vjerojatno u rekordnom broju ponovno pohrliti prema Las Vegasu kako bi neki po prvi puta, a neki ponovno osvojili što je moguće više najprestižnijeg komada nakita u poker svijetu moguće. Naravno, riječ je o WSOP-ovim narukvicama...

Za nešto manje od tjedan dana na rasporedu je novi "World Series of Poker", serija poker turnira koja se već 41 godinu uzastopce smatra najuzbudljivijim dijelom poker sezone. Daleko smo od dana kad se na WSOP-u pojavljivala sama poker elita stoga i ove godine u Las Vegasu možemo očekivati pregršt rekreativnih, ali i wannabe profesionalnih pokeraša koji će se osvajanjem izuzetno popularne WSOP narukvice pokušati izboriti za svojih "pet minuta" slave.

Kako smo o samoj, bogatoj povijesti WSOP-a već pisali OVDJE nećemo se ponavljati već ćemo se osvrnuti na neke važnije promjene uoči novog izdanja ove izuzetno popularne turnirske serije, a jedna od najvećih svakako je odlazak iskusnog Jeffreyja Pollacka.

Naime, donedavni službeni povjerenik WSOP-a i u tom trenutku zasigurno jedna od najutjecajnijih osoba u poker svijetu, Jeffrey Pollack, 14. studenog prošle godine preko Twittera i službeno je obznanio kako napušta poziciju za koju su mnogi smatrali da je kao stvorena isključivo za njega: "Istina je, danas odrađujem svoj posljednji radni dan kao WSOP povjerenik. Zahvalio bih se cijeloj poker zajednici na prekrasnim trenucima koje smo iz godine u godinu preživjeli u prekrasnom Las Vegasu."

Sportnet i WSOP

Za vrijeme WSOP-a Sportnet.hr i Aces High spremaju vam posebnu poslasticu. Naime, umjesto uobičajenog tjednog izdanja Aces High će se od prvog dana WSOP-a pojaviti u blog izdanju koje će praktički svakodnevno biti upotpunjeno najnovijim informacijama i zanimljivosti iz Las Vegasa stoga sve čitatelje i ovim putem pozivamo da nam se priključe u praćenju još jednog velikog događaja.

Uz oproštaj iskusnog Pollacka, vjerojatno najcjenjenije osobe u cijeloj organizaciji od strane samih pokeraša, nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti niti kako će se na ovom 41. izdanju WSOP-a igrati čak 57 turnira od kojih će tri prema njihovoj subjektivnoj procjeni najzanimljivija, "$50.000 Players Championship", "WSOP Tournament of Champions" i "Main Event", svjetskoj javnosti prenijeti ESPN koji je još prošlog kolovoza potpisao sedmogodišnji ugovor o WSOP pokrivenosti. Cijeli raspored ovogodišnjeg WSOP-a pronaći ćete OVDJE.

Već nekoliko puta, posebice u moderno vrijeme, pokeraši su se bunili na "običnost" WSOP-ove narukvice koju bi najčešće opisivali kao "bezvezni komad nakita" stoga su se sami organizatori odlučili na novi redizajn vjerojatno najpoželjnijeg komada nakita u poker svijetu. Ovog puta dizajn i izradu preuzeo je Steve Soffa, višestruko nagrađivan dizajner koji osim što vodi svoju trgovinu u prekrasnom Rio Hotelu i Casinu i sam je strastven pokeraš: "Uistinu sam ponosan pruženom prilikom. Konačno mogu spojiti svoje dvije velike ljubavi, kreaciju nakita i poker." Cijeli intervju s novim kreatorom WSOP-ove narukvice pronaći ćete OVDJE.

Za kraj svakako moramo spomenuti i dvije prilično zanimljive dopune WSOP-ovih pravila, a prvo se odnosi na kašnjenje kod dolaska na početak bilo kojeg turnira. Naime, prema novom pravilu svi igrači moraju zauzeti svoje mjesto prije početka 3. razine ili će se njihovi žetoni maknuti sa stola i buy-in će se odbiti od nagradnog fonda. Samo pravilo neslužbeno je prozvano "pravilom Hellmuth" prema dobro nam znanom Philu Hellmuthu koji će sada za stol za vrijeme Main Eventa morati sjesti puno ranije nego što je navikao.

Druga dopuna vrijedna spomena navodi kako se svi igrači moraju kulturno ophoditi prema ostalim igračima i osoblju što uključuje i održavanje osobne higijene. Dok je zaista velikoj većini igrača ovo zapravo nešto čega bi se i ovako i onako pridržavali uvijek se nađe neki "specijalac" koji postavi svoje uvjete, a prošle godine tu ulogu preuzeo je britanski igrač, Barry Paskin. Naime, Paskin po kojemu je ovo pravilo neslužbeno dobilo i naziv "pravilo Paskin" doslovce je smrdio tako strašno da su mnogi igrači tražili da ga se udalji sa turnira na što je Barry spremno odgovorio: "Pokažite mi pravilo koje kaže da se moram istuširati i odmah ću to napraviti." "Tajna" je bila u sretnom dresu engleske reprezentacije kojeg do kraja eventa Paskin jednostavno nije htio oprati.

Za kraj ćemo spomenut i sms-anje te kod Amerikanaca vrlo popularno slanje Twitter i Facebook postova koje će ove godine biti dozvoljeno ukoliko u trenutku pisanja igrač nije u ruci. Što se pak telefoniranja tiče igrač će se morati udaljiti od samog stola i nakon što obavi razgovor dozvolit će mu se povratak u igru.

Aktualno

Ususret WSOP-u odrađen je i prvi turnir nove WPT sezone koja je ove godine otvorena u prekrasnom Aviation kasinu u Parizu gdje je u konkurenciji od 247 igrača najbolje prošao Theo Jorgensen. Upravo ovaj sjajan Danac na finalni je stol stigao sa 37 posto žetona što mu je bilo sasvim dovoljno da ostane na vrhu do samog kraja i tako si osigura nešto više od velikih 630 tisuća eura. Spomenimo i kako se u Parizu, naravno, "odradio" i High Roller Event na kojem se iskusni Freddy Deeb pobjedom u Heads-up dvoboju sa Sorelom Mizzijem dočepao svih žetona i vrlo ugodnih 290 tisuća eura.

Full Tilt Poker obznanio je kako je svoj tim profesionalaca povećao za još jednom, online zajednici vrlo dobro znanog pokeraša, Andrewa "luckychewy" Lichtenbergera koji je povodom ovog velikog pomaka u svojoj profesionalnoj karijeri s osmjehom poručio: "Istina, i službeno sam postao Full Tilt red pro tako da ćete uskoro vidjeti novi avatar i moju prvu reklamu".

Za kraj svakako vrijedi spomenuti i novi izazov koji je pred samog sebe stavio vjerojatno manje-više svima dobro znan Phil Laak. Naime, Laak će pokušati srušiti Guinnessov rekord izdržljivosti u poker sessionu uživo. Dosadašnji rekord od čak 78 sati neprekidnog igranja 2009. godine postavio je Paul Zimbler (video niže) tijekom WSOP Europea u Londonu, no Laak vjeruje kako će 2. lipnja ove godine u popularnom Bellagiju upravo on krenuti u još dužu i naporniju pustolovinu: "Nikad nisam igrao nešto ovako veliko. Znam da će biti zaista teško, no ja volim izazove!"

Pitaj PokerPro.com.hr profesionalca

Pitanje: Koju online kuću biste preporučili za cash igru na manjim limitima, a koju za turnirsku igru (cash stolovi do NL100 i turniri s buy-inom do maksimalno nekih 30-ak dolara)? Ukoliko si neki solidan igrač želi, ako zbog ničeg drugog onda zbog iskustva i doživljaja priuštiti igru na nekom međunarodnom turniru koju destinaciju biste mu preporučili?

Kako do povlastica?

Uvijek ste se pitali kako možete barem djelomično vratiti plaćeni rake ili izboriti pravo na neki dodatni bonus kod primjerice svoje prve uplate? Registrirajte se preko PokerPro.com.hr na bilo koju od poker kuća u njihovoj ponudi i razne promocije i bonusi neće niti vas zaobići. Cijelu ponudu PokerPro.com.hr pronaći ćete OVDJE.

Robert, PokerPro.com.hr Za cash igru generalno su bolje manje kuće jer tamo većinom igraju lošiji igrači. Kod odabira je važno da kuća daje dobar rakeback kao i neke ostale promocije poput bonusa na prvu uplati, bogatog rake natjecanja i sl. Kao primjer mogu navesti sobe poput Poker Nordice, Unibeta, Goal Wina, Noiq Pokera, Minted Pokera i sl. S druge strane za turnirsku igru bolje su veće sobe poput PokerStarsa, Full Tilta i Party Pokera jer je kod turnira važno da se skupi što više igrača koji onda kreiraju i pristojni nagradni fond.

Međunarodni turniri većinom su organizirani na dobrim turističkim lokacijama, a koja od njih vas privlači stvar je osobnog ukusa. U kasinu kad se turnir igra destinacija zaista nije važna jer je svugdje manje-više isto stoga je važno da se odabere dobra destinacija za vrijeme koje nećete provesti u kasinu.


Ovime završavamo s još jednim izdanjem Aces High-a koji se već idućeg tjedna vraća u svojem tzv. WSOP blog izdanju. Do tada sve komentare, ali i kritika i prijedloga šaljite na [email protected], a mi se po dobrom starom običaju ponovno opraštamo uz video isječak s novom reklamom Full Tilt Pokera. Ovog puta glavna zvijezda svima je dobro znani Patrick Antonious...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaZbrda zdolaVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!