arhiva

Novi uspjeh sjajnog Hrvata

Goran Markuš • subota, 27.02.2010.
Novi uspjeh sjajnog Hrvata

Da uspjeh nikad neće proći nezapaženo dokazao je naš Dragan Galić koji je ovih dana potpisao sponzorski ugovor s jednom od najvećih poker kuća - PartyPokerom. Želite li saznati više o ovom sjajnom uspjehu ili vas zanima kako se razvila situacija u Venetianu (NAPT) ili Kopenhagenu (EPT) samo nastavite čitati...

Velik uspjeh Dragana Galića

Na adresu našeg Dragana Galića stiglo je još jedno veliko priznanje. Naime, jedna od najvećih poker kuća potpisala je sponzorski ugovor s još jednom nadolazećom zvijezdom, našim Galićem koji će tako postati novi član uglednog PartyPoker Teama u sastavu Tony G - Kara Scott - Ian Frazer - Felipe Ramos - Bodo Sbrzesny - Remy Biechel i veliki Mike Sexton.

David Sklansky: "Izvana, poker je izuzetno jednostavan, no ispod površine to je izuzetno duboka, bogata i mudra igra."

Nedavno, Galić je boravio u Vegasu gdje se uz petoricu članova dotičnog tima pokušao izboriti za pravo nastupa u Premier ligi, no ovog puta nije uspio i svoj nastup osigurao je Draganov kolega, Frazer. Kao što vjerojatno i znate Galićev ukoliko ste pročitali Sportnetov ekskluzivni intervju koji možete pronaći OVDJE najveći uspjeh bespogovorno je osvajanje "Casino Austria Poker Toura" te peto mjesto na prošlogodišnjem EPT-u u San Remu.

"S ovim "momcima" družio sam se u Vegasu tijekom tek završenog kvalifikacijskog turnira za Premier ligu i mogu priznati da sam zaista oduševljen što postaje dijelom tog sjajnog tima. Svoje prve online poker korake napravio sam upravo na PartyPoker.com tako da osjećam kao da se na neki način vraćam kući", poručio je Galić.

Svakako valja spomenuti kako je uz Galića članom "PartyPoker Teama" postala i velika talijanska nogometna zvijezda, Francesco Totti. Kapetan AS Rome "poslužit" će kao ambasador svojih novih sponzora u Italiji: "Tijekom svojeg života susretao sam se s mnogim izazovima, no znanje, inteligencija i strast omogućili su mi da sve to prebrodim. Poker je još jedan veliki izazov koji mi omogućava da izvučem apsolutni maksimum iz sebe, a da sve to bude još ugodnije poker je i zabavan."

Prva Tottijeva reklama za PartyPoker


Aktualno

Cijeli protekli tjedan sve oči bile su uperene u Las Vegas gdje se u dobro znanom Venetianu održavao novi NAPT, a vrhunac tjedna uz glavni turnir svakako je bio i High-Roller Bounty Shootout event koji je svog pobjednika, Ashtona Griffina nagradio s ogromnih 560 tisuća dolara. Međutim, ovaj turnir neće ostati zapamćen po nagradi već po samoj strukturi.

Naime, u prvom krugu imali smo sedam stolova i samo su pobjednici na tim stolovima mogli proći do finala (pobjednik svakog stola osvojio je i 75 tisuća dolara) gdje su se uz šest protivnika s istim brojem žetona borili za pobjedu jer samo je pobjeda donosila onu glavnu nagradu - 455 tisuća dolara. Međutim, niti to nije bilo dovoljno pa su organizatori odlučili i da za svako izbacivanje igrača s turnira njegov "krvnik" dobije pet tisuća dolara, a igrač s najviše izbačenih igrača nakon završetka turnira zasluženo je odnio dodatnih sto tisuća dolara. Upravo ova čast pripala je Scottu Seiveru koji je nakon izbacivanja svih šest igrača na svojem prvom stolu izbacio i dvojicu na finalnom što je bilo i više nego dovoljno za ukupnu zaradu od ogromnih 215 tisuća dolara.

Što se pak glavnog turnira tiče gotovo svih pet dana sve je išlo u korist dobro znanog Sama Steina koji je iz dana u dan konstantno povećavao svoj stack da bi i po dolasku na finalni stol nastavio dominirati. Međutim, kad je došlo do Heads-up borbe Stein radi dva velika hero calla, no oba puta Tom Marchese bio je spreman i potpuno zasluženo kući se vraća s velikih 827.648 dolara više na svom računa.

U sjeni NAPT-a odigran je i još jedan EPT u Kopenhagenu gdje su nakon izuzetno dugog finalnog stola titula i nešto manje od pola milijuna eura pripali 22-godišnjem Antonu Wiggu iz Stockholma. Međutim, ono što Wigga veseli činjenica je što je i roditeljima konačno dokazao da poker nije kocka već nešto od čega se može živjeti: "Igram profesionalno već tri godine, no mnogi roditelji ne vjeruju da se od toga može živjeti dok nisi osvojio neki veliki turnir. Na moju sreću i ta je stepenica iza mene."


Hand tjedna

Komentar čitatelja: Igrač je prilično agresivan, ali sasvim solidan stoga sam odlučio checkirati turn i river jer sam primijetio da na sličnim teksturama boarda bez obzira na svoje karte reraisea protivnike, a s parom dama nisam htio biti reraisean. Da se odlučio na raise veći od pola pota na riveru vjerojatno bih odustao, no kad je checkirao imam osjećaj da sam mogao izvući više.

Igra preflop standardna je i nakon pomalo nezgodnog flopa bet od 3/4 pota u potpunosti je ispravan. Nažalost, na turnu dolazi karta koja ispunjava ulaz u boju, ali i gutshot straight draw da bi na riveru došla još jedna katastrofalna karta koja ispunjava još jedan ulaz u skalu.

Međutim, kako je ovo najmanji limit gdje većina igrača floata flop (calla samo da bi vidjela sljedeći street) s jednim parom u ruci ne treba ga odmah stavljati na neki draw stoga bi bet od nekih 25 do 30 centi na turnu bio idealan. Ukoliko vas u toj situaciji protivnik reraisea brzo odustajete od ruke, a ukoliko vas calla ulažete vrlo malo na riveru kako bi izvukli maksimalnu vrijednost za svoju ruku istovremeno blokiravši njegov veći bet koji bi vas mogao otjerati iz ruke.

Takav bet na riveru u svoti od trećine do polovice pota često se zove value/block bet i služi upravo tome da iz protivnika izvuče maksimum kad je slabiji odnosno da izgubite minimalno kad je jači od vas. Naime, čak i ako protivnik ima boju ukoliko ona nije najjača, do asa, većina će flat callati river čime ste ga spriječili da beta više od polovice pota i tako vas ili otjera znatiželjnog ili uzme više novaca. U slučaju reraisea na turnu ili riveru mjesta za razmišljanje nema - fold.


To bi bilo sve od još jednog izdanja Aces Higha koji se već sljedećeg tjedna vraća s izvještajem kako s aktualna dva glavna turnira na LAPT-u u Punta del Este tako i s popularnog LAPC-a, ali i najavom velikog poker natjecanja koje nas očekuje idućeg vikenda.

Naime, i naš oproštajni video zapravo je posljednja epizoda s prošlogodišnjeg izdanja NBC Heads-up Championshipa (izjave pobjednika i kratki pregled po rundama) koji je na rasporedu već idućeg vikenda. Upravo ovo natjecanje uz WSOP medijski je najbolje pokriveno zbog čega će i iduće izdanje Aces Higha izaći već tijekom tjedna kako bismo se prikladno pripremili za još jedno veliko poker uzbuđenje. Do tada svi komentari kao i vaši primjeri handova uvijek su dobrodošli - [email protected].

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaZbrda zdolaVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!