Rukomet

Dvojac vukao iznad mogućnosti

Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.01.2010.
Dvojac vukao iznad mogućnosti
Foto: EPA

Predstavu vrijednu zlatne medalje pružio je, prema statistikama, treći vratar prvenstva, Mirko Alilović. Iako je Mirku i Ivanu Baliću nedostajao još jedan koncentriraniji i poduzetniji suigrač, više od toga i nekoliko individualnih pogrešaka u ključnim trenucima mjesto na najvišem tronu odnio je splet okolnosti pod kontrolom sreće, ali i očekivani nedostatak svježine...

Alilović - Krenuo je Mirko u finalnom dvoboju fenomenalno, obranio sedmerac i upisao gotovo jednako obrana kao u cijelom subotnjem susretu. Sjajno zatvarao prostor za udarce s krila. U najtežim trenucima stizanja visoke francuske prednosti obranio nekoliko izrazitih zicera.

Balić - Ivano je zaradio važno isključenje Karabatića i sedmerac za +2 u prvome dijelu. Kod četiri prednosti Francuske oduzeo loptu, a zatim u napadu uzeo stvari u svoje ruke. Bez prave podrške s vanjske linije.

Duvnjak - Jedini s inicijativom oduzimanja lopte, najpokretljiviji u obrani u prvih pola sata. Ukrao loptu u 28. minuti i postavio najveću prednost prvog dijela, tri razlike. Bombom krenuo u nastavak, istrpio teške udarce u napadu.

Lacković - Ušao kao posljednja nada i promašio. Tri puta.

Zrnić - Ušao raspoložen, ispravio Čupića sa sedam matara, a zatim postigao i dva važna pogotka iz igre. Kasnije siguran s crte, no nažalost netočan na -2 kada se jednostavno moralo zabiti.

Kopljar - Jedini stopostotan u našim redovima. Ponovno bez inicijative u napadu, tek jedan pogodak na sjajnu asistenciju Balića, bez pravovremene reakcije u obrani. Brzo završio na klupi.

Vori - Više prostora nego jučer na samom startu, što je znalački iskoristio. Kao i u polufinalu veći doprinos dao u obrani. U napadu pokušavao povlačenjem na krilo, izborio nekoliko sedmeraca u nastavku. Odradio posao rutinski, koliko su mu Francuzi dopustili.

Gojun - Kao i protiv Poljske krenuo slabo. Loše otvorio i nastavak, puno premalo da opravda naslov najboljeg obrambenog igrača. Krivac za crveni Mataije.

Vuković - Mučio se u obrambenom dijelu u prvom poluvremenu, posebno u suradnji sa Štrlekom. U napadu ga tri puta nadmudrio Omeyer. Ipak precizan s čovjekom manje u samoj završnici susreta, krenuo prekasno.

Mataija – U 13. odigranih minuta stajao bolje na terenu od Štrleka, pokretljiv uz dobra zatvaranja. Crveni ide na dušu Gojuna i sudačkog para.

Buntić - Od Denisa tek isključenje u prvom dijelu. Nadskakali ga vanjski igrači Francuske, a i nastavak će pamtiti po isključenju u najgorem mogućem trenutku.

Valčić - Čvrst u obrani, posebno dobar u igri s igračem manje. Dovoljno agresivan za zaustavljanje, a da ne zaradi isključenje, vrlo odmjerena predstava. U napadu nedostajala njegova odlučnost.

Štrlek - U utakmicu krenuo jednostavnim rješavanjem kontranapada. U obrani u početku slab, nekoliko obrana iz prostora. Nakon ranog promašaja iz kontre u nastavku pad igre cijele momčadi.

Čupić - Promašaj iz igre, promašaj s crte, kasnije završio na klupi. Propustio vratiti na dva zaostatka sa sedam metara. Loš dan najefikasnijeg u našim redovima.

Musa - Loše zamijenio Vorija u zaustavljanju Karabatića za jedan od njegovih lakih pogodaka.

Čarapina - Bez obrane.

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.02.2010. u 12:16
    Slažem se sa damcom, Červara se slabo analizira, istina imali smo najmlađu repku na prvenstvu, ali nju je birao Lino što znači da je i za nju odgovoran on a ne Balić ili netko šesti. Imali smo mlade igrače, ali na klupi, a Mataju staviti u najvažnijoj utakmici i to u završnici isto je kao što je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2010. u 11:52
    realno nismo ništa osvojili otkad je Šola otišo u mirovinu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2010. u 11:32
    ii sada se tek vidi cervarov nedostatak pameti i krivi njegovi postupci...di su ti mladi igraci koje smo mi dobili jednostavno ih nema ....krila smo od uvijek imali jaka i nije njih cervar stvorio ni nista ali tako on prenosi...otisli smo na ep da dobimo zamjenu za vorija i tu je trebo dobit... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • damac02.02.2010. u 01:01
    možda bi bilo dobro napisat i červarovo vođenje utakmice.. a da, zaboravio sam.. sve balić vodi... da smo imali uigrane akcije na igrača više i da smo brže kretali u napad pobijedili bi s pol snage.. kriv je červar za to što igramo rukomet iz pedesetih
    damac
  • Obrisan korisnik31.01.2010. u 23:57
    da sve tocno
    Obrisan korisnik