Košarka

Opet Slovenci u prvom planu

Vedran Babić • utorak, 15.09.2009.
Opet Slovenci u prvom planu
Foto: EPA

Slovenski košarkaši Jaka Lakovič i Erazem Lorbek ponovno su, kao i prije dva dana, našli svoje mjesto u Sportnetovoj petorci dana. Treći isti igrač koji je u subotu također bio dio petorke dana, je Turčin Ersan Ilyasova, a "novaci" u odnosu na taj dan su Miloš Teodosić i Pau Gasol...

Playmaker

Jaka Lakovič (Slovenija) - 38 minuta, 14 koševa, 6 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene: Najniži igrač slovenske reprezentacije (1,86 cm) odradio je lavovski dio posla, odigravši gotovo čitavu utakmicu na vrlo visokom nivou. Rastrčan i razigran, s osjećajem za koš, ali i skok te asistenciju, Lakovič je djelovao kao pravi dirigent slovenskog orkestra - danas inače vrlo dobro uštimanog.

Šuter

Miloš Teodosić (Srbija) - 28 minuta, 18 koševa, 8 asistencija, 6 skokova: Član grčkog Olympiakosa odigrao je svoju najbolju utakmicu na Eurobasketu. Teodosić je bio neumoljiv, konstantno razigravao svoje suigrače i uspio uhvatiti čak šest skokova, što je za igrača vanjske linije uvijek hvale vrijedan domet. No, na žalost Srbije, niti jedan drugi vanjski igrač nije bio raspoložen, pa su naši susjedi morali čestitati Turcima.

Krilo

Ersan Ilyasova (Turska) - 39 minuta, 22 koša, 11 skokova, 2 blokade: Talentirani igrač Barcelone bio je najefikasniji igrač utakmice sa Srbijom. Praktički jedini raspoloženi igrač u svojoj reprezentaciji i vjerojatno najzaslužniji za pobjedu. Postigao je double - double uz ukupan šut iz igre 7/12. U produžecima kada se lomila utakmica ubacio je dvicu za vodstvo 67:64, koje se pokazalo nedostižno.

Krilni centar

Erazem Lorbek (Slovenija) - 35 minuta, 20 koševa, 9 skokova, 5 asistencija: Slovenski centar odigrao je svoju najefikasniju utakmicu na Eurobasketu, a vjerojatno i općenito najbolju. 35 minuta Lorbek je izluđivao poljske centre, a najviše je povukao u odlučujućoj seriji Slovenije 20:3 pri rezultatu 29:29 krajem druge četvrtine. U tom razdoblju ubacio je deset koševa.

Centar

Pau Gasol (Španjolska) - 24 minute, 19 koševa, 8 skokova, 3 blokade: Najveća španjolska zvijezda odigrala je utakmicu u skladu sa svojim renomeom. Gasol je bio odličan u napadu (8/10 za dva), neprikosnoven u obrani i skoku, a nema sumnje kako će se, što turnir bude više odmicao kraju, španjolski div još više dizati u svojoj igri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!