Košarka

Popović jedini gubitnik

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.09.2009.
Popović jedini gubitnik
Foto: EPA

U petorci dana po našem izboru, već treći put zaredom mjesto su našla četvorica pobjednika i jedan gubitnik. Jedini koji je unatoč porazu dospio u petorku je naš Marko Popović...

Playmaker

Vrbica Stefanov (Makedonija) - 31 minuta, 25 poena, 5 ukradenih: Makedonski veteran odigrao je veliku utakmicu. Najzaslužniji je za pobjedu protiv Njemačke koja ih je ostavila u igri za četvrtfinale. Stefanov je iz igre šutirao 8/11, a tome je dodao i pet ukradenih lopti.

Šuter

Marko Popović (Hrvatska) - 27 minuta, 30 poena, 2 skoka, 2 asistencije: Popović je bio bez dvojbe naš najraspoloženiji pojedinac, s 30 poena bio je i najbolji strijelac dana, no nije bilo dovoljno. Unatoč porazu veseli njegova igra u ovom susretu, nadajmo se da je ostavio dio asortimana i za Nijemce.

Krilo

Sergej Monya (Rusija) - 37 minuta, 16 poena, 4 skoka, 3 blokade: Rusija je uzela veliku pobjedu protiv Grčke, a ključna figura bio je Sergej Monya. I dok je u većem dijelu susreta bio samozatajan, Monya je na startu posljednje četvrtine vezao tri trice i odveo Rusiju do nedostižne prednosti. Na kraju je ubacio i slobodno bacanje za konačnih 68:65.

Krilni centar

Boris Diaw (Francuska) - 29 minuta, 15 poena, 6 asistencija, 4 skoka: Možda nije bio najbolji Francuz, ali je svakako bio jedan od najboljih. Kada se u završnici pojavila nada kod 81:77, ubacio je tricu i tako završio priču. Općenito je odradio velik posao u skoku, ali i u razigravanju suigrača.

Centar

Timofej Mozgov (Rusija) - 27 minuta, 10 poena, 6 skokova, 3 blokade: Uz Monyu i McCartyja definitivno najbolji pojedinac kod Rusije. Tri lijepe blokade uz deset poena i žestoku borbu u reketu s dobrim Grcima, pokazuju njegov doprinos u ovom dvoboju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!