Košarka

Slovenci kolo vode

Branimir Korać • subota, 12.09.2009.
Slovenci kolo vode
Foto: EPA

Drugi dan drugog kruga Eurobasketa donio je susrete u skupini F, a najupečatljiviji nastup ostvarili su Slovenci. Slijedom toga u petorci dana zauzeli su dvije pozicije i to njihovi najbolji igrači u ovom dvoboju...

Playmaker

Jaka Lakovič (Slovenija) - 34 minute, 24 poena, 4 asistencije, 3 ukradene: Slovenija je pregazila Litvu, a Jaka Lakovič je bio bez dvojbe prvo ime susreta. Razigravač Barcelone šuterski je bio gotovo savršen, kažnjavao je svako izlaženje prema njemu, a dobar posao odradio je i u obrani i u razigravanju momčadi.

Šuter

Rudy Fernandez (Španjolska) - 36 minuta, 16 poena, 5 skokova, 2 ukradene: Španjolska je upisala poraz protiv Turske, unatoč vrlo dobroj utakmici Rudyja Fernandeza. Fernandez je bio "vruć" i morao je dobiti više lopti u napadu, a zašto nije, trebalo bi pitati mladog Rubija koji ga u nekoliko situacija bolje postavljenog nije proigrao. Tko zna, možda bi Španjolska i slavila.

Krilo

Ersan Ilyasova (Turska) - 34 minute, 15 poena, 5 skokova, 2 blokade: Vrlo dobra utakmica je iza Ersana Ilyasove. Svestrani Turčin nadoknadio je lošiji dan Hede Turkoglua i preuzeo njegovu ulogu predvodnika reprezentacije. Svakako je među najzaslužnijima za pobjedu.

Krilni centar

Erazem Lorbek (Slovenija) - 34 minute, 17 poena, 8 skokova, 2 asistencije: Drugi junak slovenskog gaženja Litve je Erazem Lorbek. Sjajan posao Lorbek je odradio pod košem, posebice dobro izgledao je u obrani dok je u napadu realizirao sve što jedan kvalitetan igrač njegovog kalibra mora realizirati.

Centar

Nenad Krstić (Srbija) - 28 minuta, 18 poena, 8 skokova, 2 asistencije, 2 blokade: Krstić je imao vrlo težak posao, morao se boriti protiv snažnog poljskog centra Marcina Gortata, no odnio je pobjedu. U jednom od jačih centarskih dvoboja u dosadašnjem dijelu Eurobasketa, Krstić je pokazao svu svoju kvalitetu i kao kapetan vukao je mladu reprezentaciju Srbije do velike pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!