Košarka

Zmajčekima iskliznula senzacija

Ante Jukić • četvrtak, 30.10.2008.
Zmajčekima iskliznula senzacija
Foto: EPA

Drugo kolo skupine C košarkaške Eurolige obilježio je dvoboj u Ljubljani, u kojem je Tau Ceramica do pobjede došla tek u posljednjim sekundama, iako je sredinom treće četvrtine imala velikih +19. U preostala dva susreta, domaće pobjede odnijeli su Fenerbahče i Lottomatica...

Košarkaši Fenerbahčea večeras su, nakon poraza u prvom kolu od Tau Ceramice, ubilježili i prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Eurolige. Turska momčad, za koju Gordan Giriček i ovaj put nije upisao ni minutu provedenu na parketu, u svojoj je dvorani rezultatom 82:73 svladala berlinsku Albu.

Nakon izjednačenih prvih osam minuta (14:13), Fenerbahče je zahvaljujući velikoj seriji u završnici četvrtine uspio osigurati lijepu prednost (23:15) prije odlaska na prvi odmor. Ipak, furiozna igra domaćina s kraja prve trećine nije obezglavila goste iz Berlina, koji već u ranoj fazi druge hvataju priključak, tako da se na poluvrijeme odlazi s, za Albu podnošljivih, +4 domaće momčadi.

Prednost Fenerbahčea još se više smanjila nakon 30 minuta igre (61:59), čime je postalo jasno da nas u Istanbulu očekuje uzbudljiva završnica. Da ipak ne bude baš previše uzbudljivo, pobrinula se domaća momčad koja odmah na početku posljednje četvrtine radi 5:0 seriju i stvara ključnu prednost. U pobjedu Fenerbahčea najviše su koševa, 25, odnosno 17, ugradili Turkoglu i Mršić, dok je njemačku momčad s 26 ubačaja predvodio Julius Jenkins.

Pravoj je drami svjedočilo više od 5000 okupljenih gledatelja u ljubljanskom Tivoliju. Iako su sredinom treće četvrtine bili na -19, Zmajčeki su tricom Jonathana Wallacea u posljednjoj minuti došli na 90:89, ali zatim ipak i izgubili utakmicu, zahvaljujući polaganju Mirze Teletovića za 91:90 Tau Ceramice.

Španjolska momčad, tako, na kraju ipak nije "prosula mlijeko", a mogla je vrlo lako, budući da je Vlado Ilievski nakon Teletovićevih poena imao šut za pobjedu. Najefikasniji u redovima Baska bio je trojac Teletović (18) - Splitter (16) - Rakočević (13), dok su kod Slovenaca standardno najbolji bili Ožbolt (18), Milič (16) i Ilievski (15). Napomenimo da je za pobjedničku momčad deset minuta na parketu proveo Stanko Barać, uknjiživši pri tome dva poena.

A prvu su, pak, pobjedu u ovogodišnjoj Euroligi uknjižili igrači Repešine Lottomatice, koji su u svojoj dvorani nadvisili španjolski Joventut. Nakon izjednačenog prvog poluvremena (37:39), Rimljani su treću četvrtinu dobili s uvjerljivih 31:12, čime su srušili planove Španjolaca o osvajanju dva boda u Vječnom gradu.

Konačnoj 85:71 pobjedi momčadi hrvatskog izbornika najviše su pridonijeli Jaaber sa 17 i Bečirović s 13 ubačaja. U Joventutu je, pak, s 23 poena prednjačio Bonsu-Mensah.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Fenerbahçe82:73Alba Berlin
Petrol Olimpija90:91Baskonia
Virtus Roma85:71Club Joventut Badalona
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!