Tenis

Prvi nositelj sredio Rumunja

Ivor Krapac • četvrtak, 11.09.2008.
Prvi nositelj sredio Rumunja

Osmina finala ATP turnira u Bukureštu donijela je ispadanje posljednja dva domaća predstavnika. Victor Crivoi i Adrian Cruciat, koji su u glavni ždrijeb ušli s pozivnicom, nisu mogli protiv objektivno kvalitetnijih suparnika...

Prvi nositelj Richard Gasquet pokazao je previše za jednog od dva preostala rumunjska aduta, Victora Crivoija, koji je zaustavljen sa 6:3 i 6:2. 26-godišnjak iz Bukurešta, 165. na svijetu, pao je s tri izgubljena servisa u prvom i još dva u drugom setu, dok mu jedini break u meču, u prvom setu, nije bio dovoljan za nešto više. Trajalo je sat i pet minuta.

Gasquet je izborio svoje tek četvrto ATP četvrtfinale u ne baš uvjerljivoj sezoni, u kojoj zasad ima samo jedno finale, uz poraz od Juana Martina Del Potra u Stuttgartu. Za njegove pojmove i igračku kvalitetu, godina je ispod očekivanja, a u Rumunjskoj je može uljepšati ukoliko u petak među posljednjih osam svlada Teimuraza Gabašvilija.

23-godišnji Rus osigurao je svoje četvrto ovogodišnje četvrtfinale na Touru (Rotterdam, Zagreb, Amersfoort) bez ikakvih problema protiv drugog "preživjelog" rumunjskog predstavnika. Adrian Cruciat uhvatio je samo tri gema, 6:1 i 6:2.

U četvrtak smo doznali i posljednji četvrtfinalni par. Osmopostavljeni Jose Acasuso probio se među posljednjih osam sa 6:4 i 7:5 u argentinskom dvoboju s Martinom Vassallom Arguellom, uz okretanje zaostatka od 4:1 u prvom i 3:0 u drugom setu. Njegov sutrašnji suparnik, Španjolac Ivan Navarro, prošao je predajom Denisa Gremelmayra zbog ozljede lijevog gležnja rano u drugom setu, pri zaostatku od 6:3 i 1:0.

ATP Bukurešt, 11.9.2008., osmina finala: Gasquet (Francuska, 1, WC) - Crivoi (Rumunjska, WC) 6:3, 6:2, Gabašvili (Rusija) - Cruciat (Rumunjska, WC) 6:1, 6:2, Acasuso (Argentina, 8) - Vassallo Arguello (Argentina) 6:4, 7:5, Navarro (Španjolska) - Gremelmayr (Njemačka) 6:3, 1:0, predaja Gremelmayra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!