Nogomet

Futsal Dinamo brani naslov prvaka, Olmissum želi uzvratiti za prošlosezonsku seriju

Branimir Korać • petak, 03.05.2024.
Futsal Dinamo brani naslov prvaka, Olmissum želi uzvratiti za prošlosezonsku seriju
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HMNL stigao je do same završnice sezone,. U finalnoj seriji igrat će Futsal Dinamo i Olmissum. Zagrepčani su aktualni prvaci, a do titule su stigli upravo slaveći protiv Olmissuma…

Jedna od najizjednačenijih futsal liga u Europi, privodi sezonu kraju, a u borbi za naslov, baš kao prošle sezone, naći će se Futsal Dinamo i Olmissum. Očekuje se odlična serija u koju Futsal Dinamo zbog prednosti domaćeg parketa ulazi kao blagi favorit, ali Olmissum ima također vrlo snažnu momčad protiv koje neće biti lako igrati.

Igraj na Futsal Dinamo - Olmissum na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje momčadi u svojim redovima imaju pregršt što sadašnjih, što bivših, a što budućih reprezentativaca. Kvaliteta obje momčadi je neupitna i očekuju se spektakularni susreti.

Futsal Dinamo je doigravanje otvorio protiv Torcide i u tim susretima bio je vrlo uvjerljiv na svom parketu dok je u Splitu tijesno poražen. Iako je morao igrati majstoricu, Futsal Dinamo niti u jednom trenutku prolaz nije stavio pod znak upitnika.

U polufinalu je čekao teži protivnik, Stanoinvest Futsal Pula, međutim i taj protivnik je neutraliziran. Stanoinvest je dobio prvu utakmicu u produžetku, ali nakon toga je Futsal Dinamo dobio naredne tri utakmice.

Olmissum je pak imao teži put, ali je pokazao sjajnu formu. Prvo je igrao protiv Novog Vremena i s dvije pobjede u dva susreta izborio je prolaz u polufinale.

Dotad sjajni Square, koji je bio vodeći nakon regularnog dijela sezone i u dvije utakmice eliminirao Osijek, protiv Olmissuma je bio nemoćan. Dubrovčani su slavili u prvoj utakmici, ali naredne tri pripale su Omišanima koji su tako prošli u finale.

Što su rekli

Matija Đulvat, trener Futsal Dinama: "Nadam se istom ishodu kao prošle sezone, punoj dvorani te da ćemo obraniti naslov prvaka Hrvatske. Sve ćemo napraviti za taj cilj. Omišane poznajemo, ali poznaju i oni nas. Naši navijači daju nam veliki vjetar u leđa, vjerujem da će i ovaj put biti naš šesti igrač na parketu. Pozivam sve naše navijače, sve ljubitelje futsala da dođu na finalne i ponovno naprave spektakl."

Frane Despotović, trener Olmissuma: "Pobijediti aktualnog prvaka koji ima prednost domaćeg terena bit će velik izazov za nas. Idemo prema Zagrebu hrabro i sa samopouzdanjem kojeg smo prikupili po našem putu. Svjesni smo težine zadatka, ali vjerujemo u našu snagu. Sanjali smo velike stvari ove sezone i nikad se nismo bojali neuspjeha. Bit će tako i ovaj put."

Mjesto, vrijeme

Zagreb, Dom sportova, dvorana 2, 20:15

Prošli dvoboji

Ove sezone Olmissum i Futsal Dinamo u prvenstvu su se sastali dva puta. Oba puta slavio je Futsal Dinamo i to 6:1 u Zagrebu te 2:1 u Omišu.

Prognoza

Futsal Dinamo je svakako favorit na svom parketu. Pre po svemu sudeći popunjenim tribinama Omišanima neće biti nimalo lako.

SuperSport HMNL, doigravanje

  • Rezultati
  • Ljestvica

finale

Futsal Dinamo6:4 *Olmissum
Futsal Dinamo0:2Olmissum
Olmissum6:0Futsal Dinamo
Olmissum5:6 **Futsal Dinamo
Futsal Dinamo3:1Olmissum
1Futsal Dinamo 1242:30+1224
2Olmissum 1140:28+1221
3Stanoinvest Futsal Pula 616:13+39
4Square 620:19+19
5Torcida 34:14-103
6Novo Vrijeme 21:5-40
7MNK Osijek 22:8-60
8Crnica 20:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!