Rukomet

Borba za Final Four: Aalborg hvata minimalan zaostatak protiv Veszprema

Petar Jenjić • srijeda, 01.05.2024.
Borba za Final Four: Aalborg hvata minimalan zaostatak protiv Veszprema
Foto: EPA

Večeras su na rasporedu dvije uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. U nama zanimljivijoj, Aalborg će biti domaćin Veszpremu i pokušati nadoknaditi minimalan zaostatak iz prvog dvoboja...

Jako dramatična bila je prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Veszprema i Aalborga, baš prava rukometna, kakvu i očekujemo u toj fazi natjecanja. Još jednu takvu očekujemo i večeras kada je na rasporedu uzvrat ove dvije momčadi. Dvoboj u Sparekassen Danmark Areni u počinje od 18:45 sati.

Igraj na Aalborg - Veszprem na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uoči završnih sekundi prve utakmice na semaforu je stajalo 31:31, a tada je Yahia Omar postigao pogodak za pobjedu mađarske momčadi kojoj je to ujedno bilo i jedino vodstvo na cijelom susretu. U nekim trenucima Aalborg je vodio i sa šest razlike, no nije to uspio sačuvati do samog kraja.

Aalborg je vodio nešto više od 55 minuta, ali uspio izgubiti. Više nego ijedna ekipa ove sezone. Međutim, to ga sigurno neće pokolebati u borbi za novi plasman na Final Four gdje je 2021. godine glatko izgubio od Barcelone.

Što se tiče danskog prvenstva, Aalborg je na putu osvajanja svog sedmog naslova prvaka, iako je uoči uzvrata remizirao na domaćem terenu protiv Ribe-Esbjerga (32:32). Time je prekinuo niz od sedam uzastopnih pobjeda, dok je zadnji poraz u tom natjecanju upisao još polovicom prosinca prošle godine.

S druge strane, Veszprem je četiri puta dolazio do finala Lige prvaka i sva četiri puta bio poražen. U nacionalnim natjecanjima već je osvojio kup i na dobrom je putu da ponovno, po 28. put ukupno, bude najbolji i u mađarskom prvenstvu.

Uoči prve utakmice protiv Aalborga, Veszprem je bio domaćin Szegedu u derbiju mađarskog prvenstva te ga glatko svladao rezultatom 36:27. Nakon 24 utakmice ima maksimalan broj bodova, dok je njihov konkurent na četiri boda manje, ali s utakmicom više.

Što su rekli

Mikkel Hansen, igrač Aalborga: "Mislim da će se obje momčadi malo prilagoditi u odnosu na prvu utakmicu. Ono za što mislite da je bilo dobro, to zadržite u igri, a za ono što nije, morate vidjeti možete li riješiti nabolje ili nagore. Detalji će odlučiti, ali osim toga, tu vam treba i dosta discipline jer ona koja bude discipliranija, u boljoj je poziciji."

Ludovic Fabregas, igrač Veszprema: "Sretni smo što smo pobijedili u prvoj utakmici i očekujem sličnu u Aalborgu. Velik je ovo izazov, ali pokušat ćemo pronaći način kako da utakmicu završimo pozitivno. Moramo vjerovati u sebe, kao od početka sezone. Želimo na Final Four, no Aalborg ima slične planove, puno smo naučili iz prve utakmice."

Mjesto, vrijeme, suci

Sparekassen Danmark Arena, Aalborg, 18:45

Suci: Marko Boričić, Dejan Marković (oba Srbija)

Zadnji susret

Veszprem je proteklog tjedna slavio s 32:31.

Prognoza

Aalborg je bio bolji većim dijelom prve utakmice, ali nije uspio slaviti. Vjerujemo da će danas to pred svojim navijačima uspjeti nadoknaditi.

FOTO: EPA/Tamas Vasvari

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Aalborg Handball33:28Telekom Veszprem
Magdeburg27:25 **Barlinek Industria Kielce
Kiel31:21Montpellier
Barcelona32:31Paris Saint-Germain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!