Rukomet

Odlični Cindrić igrao važnu ulogu u prolazu Dinama u polufinale EHF Europske lige

Branimir Korać • utorak, 30.04.2024.
Odlični Cindrić igrao važnu ulogu u prolazu Dinama u polufinale EHF Europske lige
Foto: Pixsell

Poznati su svi sudionici završnog turnira EHF Europske lige. Tri njemačka predstavnika plasirala su se na završnicu, a društvo će im praviti Dinamo iz Bukurešta...

Nakon remija u Berlinu u prvom susretu, očekivalo se da će u uzvratu u Nantesu biti dramatično do samog kraja. Međutim Füchse je odigrao sjajnu utakmicu, nadigrao je domaćina u potpunosti i slavio je s plus sedam.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaći vratari skupili su samo tri obrane, Ivan Pešić dvije od te tri, dok je na drugoj strani Dejan Milosavljev imao 13 i to nije mala stvar. Flensburg je imao raspoložene i Lassea Anderssona i Hansa Lindberga koji su postigli po devet golova, a osam je dodao Max Darj. Kod Nantesa po pet obrana upisali su Aymeric Minne i Valero Rivera.

Vrlo slična situacija je bila u dvoboju Skjerna i bukureštanskog Dinama. Na kraju su Rumunji slavili s 38:34 i tako podebljali prednost iz prvog susreta koja je bila samo jedan gol. Već u završnici prvog poluvremena Dinamo je imao i devet golova prednosti, pokušali su domaćini uhvatiti priključak, ali na bliže od tri gola minusa nisu došli.

Ante Kuduz, bivši hrvatski povremeni reprezentativac, a danas rumunjski, postigao je osam pogodaka. Po sedam su dodali Luka Cindrić i Lazar Kukić. Kod Skjerna deset golova postigao je Noah Gaudin.

Vrlo zanimljivo bilo je u Lisabonu gdje je RN Löwen uspio obraniti tri gola prednosti iz prvog susreta protiv Sportinga. Nije bilo lako, Sporting je u nekoliko navrata imao željenih plus četiri, minutu prije kraja bilo je plus tri, ali Nijemci su izdržali i prošli dalje.

Sjajnu utakmicu kod domaćina odigrao je Francisco Costa koji je upisao 12 pogodaka. Kod pobjednika David Spath skupio je 15 obrana, a sedam golova upisao je Tobias Reichmann.

Jedini susret koji je predstavljao baš formalnost bio je onaj između Flensburga i Savehofa. Kao prvo razlika u kvaliteti je osjetna, a kao drugo Flensburg je stvorio visoku prednost u prvom susretu, bilo je iluzorno za očekivati da će Savehof u Njemačkoj slaviti s dvoznamenkastom razlikom.

U konačnici Šveđani su upisali utješnu pobjedu 29:28. Predvodio ih je Alexander Westby s pet golova, a kod Nijemaca po pet golova postigli su Simon Pytlick, Johannes Golla i Johan Hansen.

Europska liga, četvrtfinale:
Nantes - Füchse Berlin 30:37 (33:33)
Skjern - Dinamo Bukurešt 34:38 (27:28)
Sporting Lisabon - RN Löwen 29:28 (29:32)
Flensburg - Savehof 28:29 (41:30)

FOTO: Marcus Brandt/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!