Tenis

Donna Vekić uvjerljivo slavila na otvaranju turnira u Madridu

Mario Borko • srijeda, 24.04.2024.
Donna Vekić uvjerljivo slavila na otvaranju turnira u Madridu
Foto: EPA

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica pobijedila je u prvom kolu turnira u Madridu Njemicu Lauru Siegemund u dva seta, za sat i dvadeset minuta igre…

Nakon što je Petra Martić otkazala svoj nastup u Madridu zbog ozljede ramena, Donna Vekić je nešto kasnije, uspješno preskočila svoju prvu prepreku na turniru. Osječanka je za sat i dvadeset minuta igre sa 6:1, 6:2 pobijedila 83. igračicu svijeta, Lauru Siegemund.

Igraj na utakmice WTA turnir u Madridu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolja hrvatska tenisačica dominirala je kroz cijeli meč, nije dopustila protivnici nijednu break priliku, a ona je njoj četiri puta oduzimala početni servis. Prvi puta je to uspjela već u drugom gemu meča. Vekić je brzo povela s 3:0, Njemica je smanjila na 3:1, a onda Osječanka još jednom radi break i osvaja set sa 6:1.

U drugom je ponovno bio ključan furiozni start. Siegemund je bila prva na servisu, odmah ga je izgubila i to dva puta za redom. Vekić je otišla na 4:0 i do kraja, na svom servisu, mirno privela meč kraju. Završilo je 6:1, 6:2 u prvom ogledu ovih dviju tenisačica.

Donnu u drugom kolu očekuje, peta nositeljica i šesta igračica svijeta Maria Sakkari. Grkinja je u prvom kolu bila slobodna, a do sad su se međusobno sastajale čak devet puta. Hrvatska tenisačica je uspješnija, ima šest pobjeda.

Spomenimo i to da su na ITF turniru u portugalskom Oeirasu, u prvom kolu snage odmjerile Jana Fett i Tena Lukas. U prvom setu vidjeli smo čak šest breakova. Lukas nijednom nije uspjela osvojiti svoj servis gem, a Fett je to uspjela dva puta pa je tako osvojila set sa 6:2.

U drugom setu slična priča, Fett je osvojila tri servis gema i četiri puta oduzimala servis protivnici, što joj je bilo dovoljno za pobjedu 6:2, 7:5. Zagrepčanka, koja je na ovom turniru postavljena kao treća nositeljica, će u drugom kolu igrati protiv Slovenke, Polone Hercog.

WTA Madrid, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) – Laura Siegemund (Njemačka) 6:1, 6:2

ITF Oeiras, prvo kolo:
Jana Fett (3) - Tena Lukas 6:2, 7:5

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!