Košarka

Raspoloženi Zadrani slavili u Domu Dražena Petrovića i izborili finale HT Premijer lige

Branimir Korać • srijeda, 24.05.2023.
Raspoloženi Zadrani slavili u Domu Dražena Petrovića i izborili finale HT Premijer lige
Foto: FaH

Nakon što je Split dan ranije bio uspješan u Domu sportova protiv Cedevite Junior te je eliminirao iz doigravanja hrvatskog prvenstva, Zadar je napravio isto nekoliko stotina metara dalje u Domu Dražena Petrovića eliminiravši Cibonu...

Prvi dvoboj u Zadru između istoimenog domaćina i Cibone protekao je u velikoj borbi, a pobjednika je na kraju odlučila trica Marka Ramljaka u zadnjoj sekundi. U drugoj utakmici u Zagrebu nije bilo nikakve drame, Zadar je lako slavio 85:70 i tako se pridružio Splitu u finalu doigravanja.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ne može se reći nezasluženo pa ni neočekivano. Cibona ima puno više problema nego Zadar, dosta tanku rotaciju, velike probleme u reketu i prolaz Zadra u finale doigravanja je nešto što je većina stručnjaka i prognozirala.

Uostalom, Zadar je ove sezone već pokazivao kako zna igrati protiv Cibone u gostima, a Cibosi su pokazali kako imaju veću i češću tendenciju potpunog pada nego Jusupova momčad.

Današnji dvoboj bio je ravnopravan samo u prvih 12-13 minuta. Nakon toga Zadar radi seriju 11:0 i bježi na 39:28 te preuzima potpunu kontrolu nad susretom.

Cibona je do odlaska na odmor uspjela u jednom trenutku smanjiti na četiri poena minusa, ali vrlo brzo uslijedio je odgovor i Zadrani su na odmor odnijeli ugodnih 49:39.

Na početku drugog poluvremena Cibona se ponovno malo približila i ubačajem Lovre Mazalina smanjila je na 49:53, međutim nakon toga trice vežu Drežnjak i Ramljak i do kraja susreta više nije bilo oporavka Cibosa. Dapače, u zadnjoj dionici razlika je bila i 20 poena, a na kraju su gosti odnijeli pobjedu 85:70.

Kod Zadra su se istaknuli Juan Davis sa 17 poena i šest skokova i Luka Božić s 15 poena, 12 asistencija i osam skokova. Kod poraženih Mazalin je ubacio 20 poena, a po 13 su dodali Krešimir Radovčić i Ivan Majcunić.

HT Premijer liga, polufinale:
Cibona - Zadar 70:85

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!