Rukomet

Sigurdsson: 'Možda ponekad previše promjena, ali nešto što moram raditi na ovakvom turniru'

Petar Jenjić • subota, 11.05.2024.
Sigurdsson: 'Možda ponekad previše promjena, ali nešto što moram raditi na ovakvom turniru'
Foto: Damir Senčar/HINA

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson prokomentirao je pobjedu protiv Argentine. Istaknuo je da je zadovoljan obranom, a nešto manje napadom te se osvrnuo na brojne rotacije koje je radio...

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila je protiv Argentine s 20:19 u drugoj utakmici na prijateljskom turniru. Pobjedu je prokomentirao izbornik Dagur Sigurdsson:

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekivali smo da će biti ovakva utakmica, Argentina je fizički jaka momčad, ima dobru obranu i vratare, ali nisam zadovoljan našim napadom. Kontra mora biti bolja, ali obrana i vratari bili su vrlo dobri. Zasluženo smo pobijedili i sretan sam zbog toga."

S obzirom na to da se radi o prijateljskom turniru, česte su rotacije igrača.

"Pokušavamo rotirati igrače, vidjeti kako je možemo koristiti na ljeto i što će nam odgovarati. Možda ponekad previše promjena, igrači dobiju malo vremena pa uđu neki drugi. To je isto teško za njih, ali nešto što moram raditi na ovakvom turniru. Sretan sam s borbom. Olimpijske igre su ovakav turnir, igramo pet utakmica u devet dana, ovo je teško za koncentraciju i fizički i moramo se s time nositi. Imamo ozlijeđene igrače, ostali će se morati boriti do kraja sutra."

Preostala je još sutrašnja utakmica protiv Danske.

"Danska će biti teška za nas, možda ona u kojoj smo očito u podređenom položaju, ali možemo pokušati naučiti nešto iz toga, kontrolirati igru. Vidjeli smo danas kako je Argentina igrala, ostala u igri do kraja i to je nešto što možemo naučiti od njih."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!