Nogomet

Na Rudešu danas finala Hrvatskog nogometnog kupa za mlađe kategorije

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2024.
Na Rudešu danas finala Hrvatskog nogometnog kupa za mlađe kategorije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Danas ćemo saznati pobjednike Hrvatskog nogometnog kupa u kategoriji pionira, kadeta i juniora. Finalni susreti u sve tri kategorije igraju se na travnjaku Rudeša...

Pet klubova imat će svoje predstavnike u tri finala mlađih kategorija Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduk je jedini koji nastupa u dva finala, u po jednom nastupaju Lokomotiva, Dinamo, Osijek i Slaven Belupo.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo finale bit će ono u konkurenciji kadeta u kojem s početkom u 10:30 sati igraju Hajduk i Lokomotiva. Inače, na ljestvici 1. NL kadeta Hajduk i Lokomotiva su "susjedi", Splićani su treći s četiri boda ispred Lokosa. U 20. kolu prije dva mjeseca susreli su se na Kajzerici, a susret je okončan 2:2.

Drugo finale, ono s početkom u 13 sati, odigrat će u konkurenciji pionira Dinamo i Hajduk. Riječ je također o dvoboju susjeda na ljestvici, dvije momčadi koje su skupile isti broj bodova i dijele također treće i četvrto mjesto. Prije manje od mjesec dana u Zagrebu su odigrali bez pogodaka.

Program će biti zaključen juniorskim finalom koje je na rasporedu od 17 sati, a u njemu se sastaju Slaven Belupo i Osijek. Osječani su u prvenstvu na četvrtoj poziciji, a Koprivničanci tek 11.

U konkurenciji pionira i Hajduk i Dinamo do finala su došli boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je završilo bez pogodaka u regularnom dijelu. Zagrepčani su izbacili Osijek, a Splićani Rijeku.

Kod kadeta Lokomotiva je u polufinalu s 1:0 bila bolja od Istre 1961, a Hajduk je imao lagan posao protiv Adriatica svladavši ga sa 7:0.

U konkurenciji juniora Slaven Belupo je s 1:0 svladao Dugopolje, a Osijek na penale bio bolji od Gorice.

Završnica Kupa:
10:30 kadeti: Lokomotiva - Hajduk
13:00 pioniri: Dinamo - Hajduk
17:00 juniori: Osijek - Slaven Belupo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!