Ostali sportovi

Mladost i Dinamo idu po drugu pobjedu u finalnoj seriji

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 30.04.2024.
Mladost i Dinamo idu po drugu pobjedu u finalnoj seriji
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Finalna serija za prvakinje Hrvatske trenutno je izjednačena, nakon što je Mladost s 3:0 (14, 22, 19) slavila u prvom susretu na Savi, u drugom su odbojkašice Dinama na svojoj Peščenici pobijedile s 3:2 (25:23, 23:25, 25:27, 25:20, 15:13) i poravnale seriju na 1-1. U srijedu 1. svibnja, na Praznik rada, igra se treći susret, u Domu odbojke.

Jedna od najboljih odbojkašica Mladosti, aktualnih prvakinja, srednja blokerica Mirta Freund, pred treću utakmicu doigravanja za prvakinje Hrvatske kaže:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svjesne smo koliko smo loše odigrale drugu utakmicu na Peščenici, mislim da nam je to bila možda i najslabija utakmica u sezoni. No, i usprkos tome, odigrale smo susret u pet setova, u svakom se vodila borba do posljednjeg poena. Dakle, i uz našu lošiju partiju mi smo zapravo na kraju imale vrlo dobar rezultat, što nas ohrabruje pred ovaj treći susret."

Kod kuće su ipak mladostašice 'gazdarice'.

"To je naša dvorana u kojoj smo svaki dan, u kojoj treniramo i koju odlično poznajemo, što svakako može biti određena prednost, jer svaka ekipa koja gostuje kod nas ipak treba neko vrijeme za adaptaciju."

Protiv Mladosti Dinamo je u drugom susretu sjajno služio servis.

"Odigrale su baš onako kako su i trebale, gubile su u seriji s 0-1, i morale su ići na naj rizik, na jak i opasan servis, i to ih je nagradilo na kraju. No, ne vjerujem da mogu još jednom ponoviti tako dobre serije servisa, pogotovo ne u našoj dvorani. Mi smo pak s druge strane nešto naučile iz tog poraza i svakako više nećemo gubiti na takav način. Očekujemo pobjedu, a očekujemo i naše navijače u velikom broju. Neradni je dan, mislim da bi bilo lijepo da nas podrže jer nam to puno znači. Mi s naše strane možemo obećati borbenu i atraktivnu utakmicu."

Sve ste na broju, ili…?

"Također srednja blokerica kao i ja, Karla Burđelez, ozlijedila se u toj utakmici protiv Dinama, iskrenula je zglob, tako da je upitna za nastup, dok smo sve ostale spremne za borbu i jedva čekako da utakmica počne."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!