Košarka

Lakersi i Pelicansi oprostili se od doigravanja, Celticsi nadomak prolaza

Branimir Korać • utorak, 30.04.2024.
Lakersi i Pelicansi oprostili se od doigravanja, Celticsi nadomak prolaza
Foto: EPA

Denver Nuggetsi i Oklahoma City Thunder izborili su prolaz u sljedeću rundu NBA doigravanja. Boston Celticsi na korak su do prolaza nakon nove pobjede protiv Miami Heata...

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 108:106 (4-1)

Los Angeles Lakersi oprostili su se od doigravanja. Denver Nuggetsi slavili su u petoj utakmici sa 108:106 i s 4-1 u seriji izborili su prolaz u sljedeću rundu doigravanja.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Samo u prvoj utakmici u seriji Lakersi su poraženi dvoznamenkastom razlikom i to 114:103, u ostalim susretima vodila se ravnopravna bitka u kojoj je bilo neizvjesno do kraja.

Tako je bilo i noćas, do posljednjih sekundi sve je bilo otvoreno. Jamal Murray bio je čovjek odluke, ubacio je dva vrlo važna šuta i presudio pobjednika. Prvo je minutu prije kraja ubacio tricu za vodstvo Nuggetsa 106:104, LeBron James izjednačio je s linije slobodnih bacanja 26 sekundi prije kraja da bi Murray četiri sekunde prije kraja ponovno pogodio za vodstvo. Očajnički pokušaj Taureana Preincea sa sirenom, nije bio uspješan.

Murray je utakmicu završio s 32 poena i sedam asistencija, Michael Porter dodao je 26 poena, a Nikola Jokić 25 poena, 20 skokova i devet asistencija. Kod Lakersa James je ubacio 30 poena uz devet skokova i 11 asistencija, a Austin Reaves dodao je 19 poena.

Miami Heat - Boston Celtics 88:102 (1-3)

Miami Heat odnio je jednu pobjedu u Bostonu, ali u ostala tri susreta uvjerljivo je poražen, uključujući i oba na Floridi. Noćas su Celticsi glatko slavili sa 102:88.

I Miami u punom sastavu imao bi dosta problema s najboljom momčadi lige, a ovako bez Jimmyja Butlera i Terryja Roziera je izuzetno hendikepiran. Za pobjedu protiv Celticsa, u takvim uvjetima mora se previše toga poklopiti, a poklopilo se samo u jednoj utakmici u Bostonu.

Noćas je faktor odluke bio Derrick White koji je odigrao sjajnu utakmicu i ubacio 38 poena (8/15 trica) dok je Jayson Tatum dodao 20 poena i 11 skokova. Kod domaćina Bam Adebayo završio je s 25 poena i 17 skokova dok je Tyler Herro dodao 19 poena.

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 89:97 (0-4)

Oklahoma City Thunder pomeo je New Orleans Pelicanse i s 4-0 prošao je u sljedeću rundu. Očekivala se neizvjesnija serija, ali ozljeda Ziona Williamsona usmjerila je priču na stranu Thundera.

U četvrtoj utakmici u gostima je Thunder slavio s 97:89 i tako u sve četiri utakmice ostavio Pelicanse, inače vrlo efikasnu momčad, na ispod 100 poena, dva puta Pelicansi su ostali na ispod 90 poena, a dva puta su ubacili po 25 poena.

U četvrtoj utakmici najbolji kod Thundera bili su s po 24 poena Jalen Williams (osam skokova) i Shai Gilgeous-Alexander (deset skokova).

Kod Pelicansa CJ McCollum ubacio je 20 poena uz šest skokova, a Jonas Valančiunas dodao je 19 poena i 13 skokova.

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!