Nogomet

Zagreb opet razočarao, Sigećani osigurali ostanak

Goran Klarić • utorak, 09.05.2000.

NK Zagreb : NK H. Dragovoljac 1:1 (0:1)

Zagreb, stadion NK Zagreb. Gledatelja: 400
Suci: Nebojša Trokelj (Ri), Zoran Krečak (Ši), Branko Kožarec (Samobor) i Draženko Kovačić (Križevci). NK Zagreb: Tomić 5.5, Šimić 5.5 (od 60 minute Surač 5,5)), Rendulić 6, Stavrevski 6, Biškup 5,5, Osibov 5.5, Verhas 5.5, Kosić 6, Bule 6, Lovrek 5,5 (od 60 minute Čačić 5.5), Banović 6
NK Hrvatski dragovoljac: Čavlina 6, Bošnjak 6, Đolonga 6.5, Margeta 7, Jurić 6, Lalić 6,5, Miletić 5,5 ( od 22. minute Poleti 6), Petričević 7, Puljić 6,5( od 72 minute Bodul 5,5), Čalo 6,5,(od 43. minute Jagić 5,5) Katulić 6

Zagreb uzeo bod u Kranjčevičevoj: Tako bi izgledao najkraći opis onoga što smo danas mogli vidjeti u Kranjčevićevoj. Vrijeme je bilo idealno za igru, mada je atmosfera same utakmice bila takva da nismo imali odličan kikiriki koji nas je držao buidnim, zasigurno bi prespavali pola utakmice. Obje momčadi su u početku utakmice krenule dosta otvoreno tako da se tok igre premještao sa jednog na drugi dio terena. Konkretnih realizacija napada, koji su najčešće kretali sa sredine terena gdje se odvijao veći dio prvoga dijela, nije bilo sve do 20. minute. Tada gosti iz Sigeta prvi puta konkretno prijeti vrataru Tomiću udarcem Katulića u okvir gola s nekih 20-tak metara. Igra se nastavlja u već opisanom tonu sve do 38 minute, kad Petričević probija desnoj strani, ulazi u šensnaesterac i puca, ali ta lopta odlazi na suprotnu stranu Tomićevog gola. Nije bilo jasno što je Petričević točno htio, centrirati ili dodati nekom od suigrača na samo par metara od njega.

Prva utakmica i odmah gol- Frane Čačić (Snimio: Dražen Patarčić)

Samo nekoliko minuta kasnije Dragovoljac iz treće konkrentne šanse dolazi do pogotka. Minuta je 41., a Lalić probija po sredini i odlazi malo lijevo, dodaje Katuliću, koji "snajperski" vraća loptu Čali u sredinu na liniji 16-metara. Obrana Zagreba je izmješana, vratar Tomić je nemoćan protiv Čale i to je 0:1 za Dragovoljac. Minutu kasnije, točnije u 42. minuti susreta prvi napad nakon gola, Margeta gubi loptu kod svog šesnesterca i otvara šansu Buli. Bule oduzima loptu Margeti i sa 18 metara pogađa samo gredu. Nekoliko trenutaka nakon toga slobodan udarac sa 20-tak metara za Zagreb, puca silovito Banović u doljni lijevi kut, no Čavlina to odlično brani.

Video: Udarac Đolonge zaustavila greda

Gosti iz Novog Zagreba u drugo poluvrijeme ulaze puno rezerviranije. Prvih desetak minuta izgleda kao da se Zagreb vraća u igru, nakon premoći gostiju u prvom dijelu. No, u 13. minuti Dragovoljac se budi. Korner za plavo crne, Margeta skače isred Tomića, no zamalo neprecizno. Zagreb uzvraća i to vrlo brzo. Zagrebaši po prvi puta probijaju obranu gostiju, asistira Bule, Banović vara Čavlinu, spušta loptu na lijevu stranu, no za milimetar neprecizan i lopta prolazi pored same vratnice. Spomenimo to je tek druga prilika Zagrepčana u susretu, a minuta je 59. Nakon toga Dragovoljac kao da se budi i stalno napada i ponovo je konkretniji na terenu. I kad Zagreb probije, danas odličan srednji red Dragovoljca, na mjestu je odlični Margeta. U 29. minuti nastavka, u jednom od mnogo, samo prividnih šansi Zagreba, Đolonga igra rukom, sudac Trošelj vidi namjeru i sudi edanaesterac za Zagreb.

Video: Neiskorišteni jedanaesterac Zagrebaša

Izvođač je Kosić, ali Čavlina čita stranu i odlično brani. Da u ovoj utakmici ne bi bili zadovoljni samo navijači Dragovoljca pobrinuo se Rendulić nasmijavši sve prisutne svojim nespretnim izvađanjem kornera. U igru uključuje i fotoreportere koji se nalazili iza gola, centriravši onima koji su stajali iza gola. Nakon toga opet stara priča. Redaju se poluakcije Dragovoljaca, dok tu i tamo netko od Zagrebovih igrača pretrči polovicu terena, kao da želi dati do znanja da su još živi. Da Zagreb zna i može odigrati potvrdili su trojac Banović-Surač-Čačić matiravši Hrvatski dragovoljac i vratara Čavlinu u tri poteza. Banović dodaje desno Suraču, ovaj centrira za Čačića, koji smireno glavom vara Čavlinu koji istrčava u prazno. Prilika je treća, ne računamo li jedanaesterac, a minuta je 40. i rezultat je 1:1. Zagreb se opet, posljednjih pet minuta budi, Rendulić promašuje još jednu šansu i 44. minuti za kraj.

Izjave nakon utakmice

Video: Temperamentni Bračun u svom "elementu"
Milivoj Bračun, trener Hrvatskog dragovoljca: "Super sam zadovoljan. Kako stvari sada stoje ostajemo i dalje u Prvoj ligi. Mene prvenstveno zanima kvaliteta i idemo u Rijeku s namjerom da dobijemo. Danas smo pokazali bolju igru, no nism realizirali drugi pogodak, koji bi nam pružio mirniji nastavak igre. Mislim da je na kraju rezultat pravedan".
Ivo Šušak, trener Zagreba: "Nema govora o bilo kakvom pritisku na nas s bilo koje strane. Čestitao bih treneru Bračunu i Hrvatskom dragovoljcu na pruženoj igri. Oni su ipak ušli u današnju utakmicu s više motiva, dok je isto tako za nas gol još uvijek rijetkost, pa čak i iz jedanaesterca. Mislim da je Hrvatski dragovoljac svojom kvalitetom zaslužio ostanak u Prvoj ligi".

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!