Ostali sportovi

Medvjedi namučili Badelaše: 29:30

Boris Bilas • subota, 29.04.2000.

U četvrtom kolu rukomente Lige za prvaka vodeći Badel 1862 Zagreb je nakon velike borbe pobijedio RKM Osiguranje Zagreb 30-29 (17-14).

Zagrebaši su se, suprotno očekivanjima, namučili protiv gradskih rivala koji su pružili jednu od najboljih partija ove sezone. Badelaši su bolje krenuli u utakmicu te su brzim kontrama već u petoj minuti poveli 5-1. U tim trenucima činilo se da će Medvjedi doživjeti pravu katastrofu, ali su se brzo vratili u utakmicu i cijelim njenim tijekom lovili tu početnu prednost Zagreba.

U prvom poluvremenu u redovima Badela posebno se istaknuo Mirza Džomba koji je do kraja utakmice postigao osam pogodaka. Medveščaku je u prvom dijelu nedostajalo koncentracije, promašili čak četiri sedmerca, koja su im u konačnici mogla donijeti i pobjedu.

U nastavku Zagreb je sigurno čuvao prednost, stvorenu još u prvim minutama utakmice. Sve do sredine drugog dijela kada kada su se Medvjedi približili prvo na dva gola, a u 50. minuti su došli i na "minusa jedan" (25-26). Tada badelaši postaju nervozni što Medveščak koristi i u 54. minuti dolazi do izjednačenja (27-27)!

Ipak do kraja utakmice Zagreb ponovno odlazi na dva razlike pri čemu su imali i pomoć sudaca (nedosuđeni sedmerac za Medveščak i probijanje Bilića prije gola za 30-28), a u zadnjim sekundama Ive Glavinić postiže gol za konačnih 30-29.

Zagreb je ovom pobjedom pobjegao pobjednicima Kupa EHF Metković Jambu na devet bodova, dok se Medveščak i dalje bori s Brodomerkurom za treće mjesto na tablici. I na kraju treba spomenuti vratare obje momčadi Kelentrića i Badurinu koji su zajedno skupili čak 33 obrane.

Kutija Šibica, 100 gledatelja. Suci: Jevtić i Peković.

Badel 1862 Zagreb: Jelčić, Koulinchenko 1, Maglajlija 5, Bilić 7, Jović 1, Šprem 3, Bašić, Tomljanović 1, Džomba 8, Kelentrić, Saračević 1(1), Valčić 3
RKM Osiguranje Zagreb: Đurašin 3, Uremović 5, Horvat, Brož 7, Radić 2 (1), Rodinis 4 (1), Russo, T.Glavinić 1 (1), I.Glavinić 4, Badurina, Rapo 1, Petruševski 2

Obrane: Zagreb 17 (Kelentrić 16, Bašić 1); Osiguranje Zagreb 17 (Badurina 17)
Sedmerci: Zagreb 2 (1); Osiguranje Zagreb 7 (3)
Isključenja: Zagreb 4 minute (Kouilinchenko, Maglajlija); Osiguranje Zagreb 2 minute ( Radić)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!