Nogomet

Ivanković: 'Moramo prestati rasipati ugled i svi se staviti maksimalno'

Petar Jenjić • petak, 10.05.2024.
Ivanković: 'Moramo prestati rasipati ugled i svi se staviti maksimalno'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Trener Hajduka Jure Ivanković najavio je gostovanje Bijelih na Aldo Drosini kod Istre 1961. Na put će i četiri mlađa igrača, a u kadar se vraćaju Sahiti i Diallo...

Hajduk u nedjelju od 19:10 sati gostuje kod Istre 1961 na Aldo Drosini. Dvoboj je najavio trener splitske momčadi Jure Ivanković:

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Emir Sahiti i Ismael Diallo nisu konkurirali za prošlu utakmicu.

"Obojica su u trenažnom procesu nakon određene suspenzije. Sahiti je jučer dobio udarac u oko i vjerojatno neće igrati, a Diallo normalno konkurira. To su neke stvari koje smo mi interno odradili i kako ćemo postupati u tim situacijama. Svjesni su svi igrači da moraju do kraja sve odraditi profesionalno. Nemamo velikih povrataka u odnosu na prošlu utakmicu. Benrahou je van sastava, Prpić je dobio udarac u koljeno, Kalik je dobio udarac u kuk, s te strane nemamo igrača koji se vraćaju. Livaja je u treningu, jedini je koji bi mogao ući u konkurenciju."

Varaždin je slavio u prošlom kolu na Poljudu:

"Sve nas je skupa pogodio i razočarao jer smo očekivali nakon dvije pobjede da ćemo nastaviti rasti. Najupitniji je bio sami pristup, a ako to ne izjednačniš bar s protivnikom, nemaš se čemu nadati protiv bilo koje ekipe u HNL-u. Sve ekipe su čvrste i disciplinirane i ako mi ne odgovorimo na pravi način, onda ni naša individualna kvaliteta ne može doći do izražaja."

Ivanković će biti trener do kraja sezone.

"Moj je zadatak privesti sezonu kraju, takav je dogovor sa svima u klubu. Nakon toga će biti druga funkcija."

Stimuliranje igrača kad se ne može ni naprijed ni natrag.

"Raditi u ovim okolnostima je izazovno i teško zbog ove situacije, ali za mene je najvažnija ustrajnost u motivaciji. Ako nekoga morate motivirati svaki dan za trening, onda mislim da ste pogriješili po pitanju tog igrača. Pokušavam na njih prebaciti motivaciju da budu bolji svaki dan. HNL će se igrati i dogodine i ako svi ovdje budu dolazili bez straha, mislim da je to odmah za iduću sezonu minus. Moramo prestati s rasipanjem ugleda i svi se staviti maksimalno. Ako smo svi sto posto unutra, onda mislim da možemo izgurati do kraja."

"Livaja još nije odradio trening do kraja. To je specifična ozljeda, ima puno kontakta s protivničkim igračima i to izaziva bol. Ako nije 100 posto spreman, bolje je da ne igra i u ovoj situaciji nije potrebno. Igrao je često ozlijeđen i nekoj teškoj situaciji u kojoj neki drugi ne bi prešao preko te boli. Sad mu se to vratilo i nadam se da će se sve to sanirati i da će biti 100 posto spreman."

O Ivanu Perišiću.

"Osjeća da napreduje iz dana u dan. Sporo, ali tako je očekivano. Naravno da se njemu dogodi slabiji dan, postoji mogućnost da krene od prve minute na nekoj svojoj prirodnoj poziciji i da se što bolje pripremi za ono što ga čeka."

O Istri 1961:

"Od Tramezzanijevog dolaska su se stabilizirali u obrani, a prema naprijed imaju potentne i brze igrače koji svima mogu napraviti probleme. Iz čvrstog bloka i agresivne obrane mogu sve ugroziti, ali vidi se da djeluju kao momčad. Napravit ćemo balans, da imamo brzine prema naprijed, da smo brzi i energični. Vidjet ćemo što će nam to donijeti. Na put idu Skoko, Durdov, Jurak i Petrašilo, nadam se da će biti prostora da i oni dobiju minute."

Izvještaj o igračima na kraju sezone, hoće li ostati Josip Brekalo i Laszlo Kleinheisler?

"Mi ćemo svi zajedno kao stručni stožer podnijeti izvještaj za sve igrače. Već smo razgovarali s predsjednikom, ali sačekat ćemo još ove tri utakmice da budemo sigurniji u naše odluke."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!