Tenis

Veliki broj hrvatskih tenisača i tenisačica ovog tjedna na turniru u Osijeku

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 30.04.2024.
Veliki broj hrvatskih tenisača i tenisačica ovog tjedna na turniru u Osijeku

U glavnom turniru ITF World Tennis Toura u Osijeku, koji će se igrati tijekom ovog tjedna u Perivoju kralja Tomislava, bit će najmanje devetoro hrvatskih tenisača i tenisačica. Svima njima bit će to odlična prilika da u domaćem ambijentu pokušaju osvojiti čim više bodova za profesionalne rang liste.

Kod tenisača u borbi za bodove u redoslijedu ATP-a bit će prošlogodišnji polufinalist ovog turnira Luka Mikrut, koji je u Osijek stigao nakon nedjeljnog finala na natjecanju istog ranga u Splitu, te Josip Šimundža, Antonio Voljavec, Marino Jakić i Mili Poljičak. Kod tenisačica, pokušaj povećanja zbroja bodova na WTA listi pokušat će ostvariti Nera Tešankić, Ria Derniković, Luna Ivković i Korina Roso.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U glavnom turniru će se u utorak popuniti i mjesta namijenjena kvalifikantima, a u odlučujuće kolo plasirala su se trojica naših tenisača. To su Nikola Bašić, Marin Bradarić i Domagoj Bilješko. Kvalifikacije u obje konkurencije završavaju u utorak, kada će biti odigran i dio mečeva u glavnom turniru.

Osječki turnir dio je serije natjecanja iz kalendara Croatian Tennis Pro Tournaments u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza. Do sada su održani turniri u Petrčanima, Splitu i Dubrovniku, a nakon Osijeka igrat će se u Zagrebu i Bolu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!