Ostali sportovi

Rekordan broj prijava za londonski maraton sljedeće godine

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.04.2024.
Rekordan broj prijava za londonski maraton sljedeće godine
Foto: EPA

Srušen je apsolutni rekord u broju prijavljenih za londonski maraton sljedeće godine. Organizatori su objavili da se za isti najavilo više od 840 tisuća ljudi...

Organizatori Londonskog maratona objavili su u ponedjeljak da su primili 840.318 prijava za utrku 2025. godine, čime je srušen i svjetski rekord od 578.374 prijavljenih postavljen na prošlogodišnjoj utrci.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najveći interes za sudjelovanje dolaze iz Velike Britanije, odakle je organizatorima pristigla 672 361 prijava. Broj prijavljenih iz inozemstva je 167 687. Organizatore impresionira i činjenica da je omjer prijavljenih žena i muškaraca gotovo isti, što je, smatraju, važan korak prema ravnopravnosti spolova.

"Udio prijavljenih žena, koji je prošle godine iznosio 43 posto, ove je godine narastao na 49, što je nešto izvanredno", rekao je direktor utrke Hugh Brasher.

Za Londonski maraton mogu se prijaviti i profesionalni i amaterski trkači, kao i korisnici invalidskih kolica. Na utrci ove godine u ženskoj konkurenciji slavila je Kenijka Peres Jepchirchir s novim svjetskim rekordom 2:16:16, dok je u muškoj konkurenciji najbolji bio njezin sunarodnjak Alexander Mutiso s vremenom 2:04:01.

Sljedeće godine maraton je na rasporedu 27. travnja.

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!