Vodeni sportovi

Primorje šokiralo Grke i pridružilo se Jugu na Final Fouru Eurokupa

Branimir Korać • nedjelja, 28.04.2024.
Primorje šokiralo Grke i pridružilo se Jugu na Final Fouru Eurokupa
Foto: Miljenko Klepac/HINA

Hrvatska će imati dva predstavnika na Final Fouru LEN Eurokupa! Jug je imao lijepu prednost i jednom nogom je bio na završnici, ali iznenadilo je Primorje velikom pobjedom protiv Vouliagmenija…

Nakon poraza 14:9 u Grčkoj, malo tko je davao neke šanse Primorju protiv ionako favoriziranog Vouliagmenija. Međutim Riječani su odigrali sjajnu utakmicu u svom bazenu, slavili su s 15:9 i izborili prolaz u polufinale.

Vouliagmeni je bio iznenađenje Lige prvaka sezonu ranije, ali ovdje je ostao šokiran, a domaćin je kao u transu stvarao prednost.

Osjetilo se tijekom susreta da se može igrati s Grcima pa čak ih i pritisnuti i stvoriti razliku. Međutim još na sredini treće dionice Primorje je vodilo samo 8:7.

Nakon toga kreće serija, Primorje radi 6:1 za potpunu euforiju. Tri minute prije kraja Kas Te Riele zabija za 15:9, do kraja je domaćin izdržao i proslavio prolaz na završni turnir.

Tamo će igrati protiv Spandaua koji je bio bolji od Savone.

Na završnom turniru je i Jug koji je bio bolji od Crvene zvezde i u drugom susretu. U Dubrovniku je Jug već stvorio lijepu zalihu, a onda je u Beogradu slavio s 14:10 i prošao na završnicu gdje će igrati protiv Sabadella.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!