Zimski sportovi

Panthersi i Hurricanesi nadomak prolaza u sljedeći krug doigravanja

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 26.04.2024.
Panthersi i Hurricanesi nadomak prolaza u sljedeći krug doigravanja

Hokejaši Florida Panthersa i Carolina Hurricanesa nadomak su prolaska u drugi krug doigravanja NHL lige nakon što su poveli s 3-0 u pobjedama protiv Tampa Bay Lightninga, odnosno New York Islandersa u serijama koje se igraju na četiri pobjede u prvom krugu...

Lanjski finalisti Panthersi u trećoj su utakmici kao gosti svladali svoje rivale iz savezne države Floride Lightning s 5:3, dok su Hurricanesi do treće uzastopne pobjede protiv Islandersa stigli u New Yorku nadigravši ih s 3:2.

Igraj na utakmice NHL doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Tampi je Pantherse u vodstvo sredinom prve trećine doveo Matthew Tkachuk (10:39) nakon osvojenog paka u suparničkoj trećini leda, no domaći su odlično otvorili drugu trećinu, njihov pritisak rezultirao je pogocima kapetana Stevena Stamkosa (20:44) i Tylera Mottea (22:56) za vodstvo 2:1.

No, u jeku domaćih napada kao hladan tuš za navijače na tribinama stigao je pogodak Sama Reinharta (29:58) za 2:2 da bi Brandon Montour (36:30) i prije odlaska na drugu pauzu zabio za novi preokret. Kada je Steven Lorentz (49:41) sredinom posljednje dionice pogodio za 2:4 bilo je jasno kako je pred domaćima neprepostiva prepreka. Nicholas Paul (54:50) je vratio nadu golom pet minuta prije kraja, ali strijelac prvog gola na utakmici Tkachuk (59:28) je i zaključio dvoboj pogotkom u praznu mrežu 32 sekunde prije isteka vremena.

Trener Islandera Patrick Roy je nakon poraza u prva dva susreta u Carolini odlučio promijeniti vratara i umjesto Semjona Varlamova između vratnica postaviti Ilju Sorokina. No, to se nije pokazalo kao pobjednički potez, Hurricanesi su preuzeli kontrolu utakmice s dva gola u prvoj trećini koje su postigli Brent Burns (4:46) i Dmitrij Orlov (10:25), a dojam je kako je Sorokin mogao bolje reagirati u oba slučaja. Pierre Engvall (22:48) je početkom drugog dijela smanjio na 2:1 samo da bi Sebastian Aho (27:14) još jednom svladao Sorokina udarcem u stranu koju je domaći vratar pokrivao palicom. Brock Nelson (37:39) je krajem druge trećine smanjio na 2:3, ali u posljednjih 20 minuta istaknuo se gostujući vratar Frederik Andersen koji je zaustavio svih 11 pokušaja domaćih. Andersen je susret okončao s ukupno 29 obrana.

NHL doigravanje:
Tampa Bay - Florida 3:5
(Florida vodi sa 3-0 u pobjedama)
NY Islanders - Carolina 2:3
(Carolina vodi sa 3-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!