Košarka

Bogdanović skroman u porazu Knicksa, Lakersi 11. put zaredom izgubili od Nuggetsa

Branimir Korać • petak, 26.04.2024.
Bogdanović skroman u porazu Knicksa, Lakersi 11. put zaredom izgubili od Nuggetsa
Foto: EPA

Noćas su odigrana tri susreta NBA doigravanja, a na rub ispadanja došli su Los Angeles Lakersi koji nemaju rješenje za Denver Nuggetse...

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 121:83 (1-2)

Orlando Magic odigrao je puno bolju utakmicu nego dvije u Clevelandu i visokom pobjedom smanjio je na 2-1 u seriji protiv Cavsa. Cavsi su i treći put ostali ispod 100 poena, ali ovaj put obrana nije bila tako dobra i Magic je uvjerljivo slavio.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Magic je u prve dvije utakmice u seriji ostao ispod 90 poena, a u ovom susretu na kraju treće dionice već je imao ubačenih 96, onoliko koliko je Cavsima bilo dovoljno u prva dva susreta za pobjedu.

Orlando je dominirao u skoku, bio je znatno bolji i zasluženo je dobio treću utakmicu i tako ostao na životu.

Predvodili su ga Paolo Banchero s 31 poenom i 14 skokova te Jalen Suggs s 24 poena. Kod Cavsa po 15 poena upisali su Jarrett Allen (osam skokova) i Caris LeVert.

Philadelphia 76ers - New York Knicks 125:114 (1-2)

Philadelphia je predvođena Joelom Embiidom došla do pobjede u trećoj utakmici protiv New York Knicksa. I dok su Knicksi još u prvom poluvremenu kontrolirali susret, nastavak je potpuno pripao domaćinu.

Philadelphia je okrenula susret na svoju stranu i nošena Embiidom, koji ove sezone ima dosta problema s ozljedama, ali unatoč tome u pravom trenutku je eksplodirao i povukao s 50 ubačenih poena.

"Željeli su igrati fizički čvrsto, ali i mi možemo tako igrati. Pobijedit ćemo u ovoj seriji", samouvjereno je poručio Embiid.

Osim njegovih 50 poena i osam skokova uz odličnih 13/19 iz igre, istaknuo se s 25 poena i sedam asistencija Tyrese Maxey. Kod Knicksa Jalen Brunson ubacio je 39 poena uz 13 asistencija, a Josh Hart dodao je 20 poena, šest skokova i šest asistencija.

Bojan Bogdanović za 13 minuta ubacio je pet poena (0/2 za dva, 1/3 za tri, 2/3 slobodna) uz tri skoka.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 105:112 (0-3)

Los Angeles Lakersi upisali su čak 11. uzastopni poraz od Denver Nuggetsa. Ovaj poraz stavlja ih u tešku poziciju, Nuggetsi vode s 3-0 u seriji i nalaze se pred prolazom u sljedeću fazu natjecanja.

Za pobjedu protiv Nuggetsa, Lakersi trebaju doprinos svih igrača, a ovdje je on izostao, s klupe su dobili malo, a D'Angelo Russell odigrao je dosta ispod svoje razine.

S druge strane Nuggetsi su imali čak četvoricu igrača s 20+ poena i to im je pomoglo da mirno privedu utakmicu kraju.

Aaron Gordon bio je najefikasniji s 29 poena čemu je dodao 15 skokova, Nikola Jokić ubacio je 24 poena uz 15 skokova i devet asistencija, Jamal Murray dodao je 22 poena i devet asistencija, a Michael Porter upisao je 20 poena i deset skokova.

Kod Lakersa Anthony Davis upisao je 33 poena i 15 skokova, LeBron James 26 poena i devet skokova, a Austin Reaves 22 poena uz pet skokova.

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!