Rukomet

PSG i Barcelona u borbi za Final Four Lige prvaka

Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2024.
PSG i Barcelona u borbi za Final Four Lige prvaka
Foto: EPA

PSG i Barcelona večeras će odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu rukometne Lige prvaka. Međusobni dvoboji uvjerljivo su na strani Katalonaca, dok Parižani u susret ulaze nakon poraza u finalu kupa...

Večeras su na rasporedu preostale dvije prve utakmice četvrtfinala rukometne Lige prvaka. Nakon pobjeda Kielcea i Montpelliera, večeras će do iste pokušati doći Veszprem protiv Aalborga, kao i PSG protiv Barcelone. Upravo je dvoboj francuskog i španjolskog velikana utakmica dana koja počinje od 20:45 sati.

Igraj na PSG - Barcelona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Definitivno rukometna poslastica trebala bi donijeti spektakl na obje strane terena. Kamil Syprzak vodeći je strijelac natjecanja sa 100 pogodaka, dok će glavna prijetnja Parižanima biti Dika Mem koji je do sada postigao 18 golova manje. Emil Nielsen odlično brani ove sezone za Katalonce i Parižani će morati pronaći dobra napadačka rješenja.

PSG je vodeća momčad francuskog prvenstva s 47 bodova, tri više od drugoplasiranog Nantesa koji mu je jedina, prava i ozbiljna prijetnja. Upravo je spomenuta ekipa svladala Parižane u 23. kolu prije 18 dana (32:30), a prije pet dana porazila ih je i u finalu francuskog kupa. Bilo je vrlo uvjerljivo, 31:23, i definitivno alarm za uzbunu.

PSG je u osmini finala igrao protiv Wisle Plock. U prvoj utakmici slavio je u gostima s 26:30, a zatim kod kuće s 34:33. Između dviju utakmica protiv Nantesa, upisao je dvije prvenstvene pobjede. Prvo je kod kuće svladao St. Raphael 37:29, a zatim u gostima Cesson rezultatom 24:27.

S druge strane, Barcelona je grupnu fazu Lige prvaka zaključila na drugom mjestu i izborila je izravno mjesto u četvrtfinalu. U nacionalnim natjecanjima nitko joj ne može doći ni blizu. Osim osvajanja kupa, nedavno je potvrdila novi naslov prvaka Španjolske.

Svladala je Granollers rezultatom 40:37, a nakon toga uvjerljivo slavila protiv Ademara (39:29) i još uvjerljivije kod Sinfina (16:37). U 27 odigranih utakmica osvojila je ukupno 53 boda, a prvi sljedeći klub, CD Bidasoa Irun, ima 14 bodova manje, uz utakmicu manje.

Bit će ovo 11. međusobni dvoboj ovih dviju ekipa, a trenutno je prednost na strani Barcelone koja je slavila u osam navrata. Jedna utakmica završila je remijem, dok je PSG slavio samo jednom. Katalonci su u posljednjem međusobnom susretu slavili s 37:31, u utakmici za treće mjesto na Final Fouru ovog istog natjecanja.

Što su rekli

Luka Karabatić, igrač PSG-a: "Došli smo daleko, ali još imamo ciljeve ispred nas. Protiv Barcelone moramo se vratiti na pobjedničke puteve. Moramo se držati zajedno i ostati ujedinjeni."

Dika Mem, igrač Barcelone: "Žele nas pobijediti, znaju da su utakmice protiv Barcelone uvijek posebno. Mi želimo izboriti mjesto na Final Fouru, a to znači da moramo prije toga igrati protiv ovakvog protivnika. Nikola Karabatić je, mislim, najbolji rukometaš ikada. Imam puno poštovanja prema njemu i svemu što je napravio zadnjih 20 godina."

Mjesto, vrijeme, suci

Stade Pierre de Coubertin, Pariz, 20:45

Suci: Robert Schulze, Tobias Tönnies

Zadnji susret

U utakmici za treće mjesto prošle sezone na Final Fouru, Barcelona je slavila s 37:31.

Prognoza

Dolaskom do četvrtfinala bilo kojeg natjecanja teško je izdvojiti izrazitog favorita, ali za večeras minimalnu prednost dajemo Barceloni.

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Barlinek Industria Kielce27:26Magdeburg
Montpellier39:30Kiel
Telekom Veszprem32:31Aalborg Handball
Paris Saint-Germain22:30Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!