Nogomet

Tudor ponovno protiv Juventusa, hvata zaostatak iz prvog susreta polufinala Kupa

Mihaela Bradovski • utorak, 23.04.2024.
Tudor ponovno protiv Juventusa, hvata zaostatak iz prvog susreta polufinala Kupa
Foto: EPA

Lazio i Juventus sastaju se danas u uzvratnom dvoboju polufinala Kupa. Prvi susret u Torinu okončan je pobjedom Juventusa 2:0...

Igor Tudor dobro je krenuo na klupi Lazija unatoč dva poraza koja je upisao u pet dosad odrađenih utakmica. Lazio pokazuje pomak i to je najbitnije upisao je pobjede u posljednja dva susreta i s optimizmom dočekuje ovaj dvoboj.

Igraj na utakmice Coppa Italije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tudor je došao umjesto Maurizija Sarrija koji je odlučio podnijeti neopozivu ostavku nakon serije loših rezultata, ali što je još lošije, serije neuvjerljivih i skromnih igara.

Nakon pobjede protiv Juventusa u prvenstvu u debiju na klupi, Tudor je povezao dva poraza, protiv Juventusa u Torinu u Kupu s 2:0 iako je mogao izvući bolji rezultat te 1:0 u velikom rimskom derbiju protiv Rome.

Bili su to dvoboji s elitnim protivnicima, momčad se još uvijek privikava na Tudora i ne može se reći da je podbacio. Vrlo brzo Lazio se konsolidirao te slavio s visokih 4:1 protiv otpisane Salernitane i u prošlom kolu s 1:0 u gostima kod Genoe.

Juventus je imao jako dobru prvu polovicu sezone gdje je još uvijek bio u utrci za naslov prvaka s Interom. Međutim onda je uslijedio pad i još uvijek Juventus izgleda dosta neuvjerljivo i nije na razini onih ranijih igara.

U prošlom prvenstvenom kolu gostovao je kod Cagliarija i upisao samo remi 2:2. Gubio je 2:0, odigrao je možda i najlošije poluvrijeme ove sezone, izgledao je neobjašnjivo loše. U nastavku se ipak podigao i došao do boda.

Što su rekli

Igor Tudor, trener Lazija: "Ovo je vrlo važan susret u kojem se borimo za ulazak u finale protiv jakog protivnika i s rezultatom koji nije jednostavan. Moramo se do kraja boriti svom snagom za prolaz, moramo vjerovati i odigrati savršenu utakmicu. Naš cilj je što manje griješiti, pokušati odigrati svoju najbolju utakmicu i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti."

Max Allegri, trener Juventusa: "Na početku sezone postavili smo dva cilja, osvajanje Kupa i završetak u prvenstvu među prva četiri. U prvenstvu je još dosta utakmica pred nama, a u Kupu ćemo sada vidjeti jesmo li dovoljno dobri da dosegnemo finale."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rim, Olimpico, 21:00

Sudac: Daniele Orsato

Prošli dvoboj

U prvom susretu polufinala Juventus je na svom stadionu slavio s 2:0 iako je i Lazio imao svojih prilika. Chiesa i Vlahović osigurali su Juventusu pobjedu u tom susretu.

Prognoza

Lazio bi na svom travnjaku mogao slaviti protiv Juventusa, dovoljno je kvalitetan, ali Juve je s 2:0 iz prvog susreta bliži prolazu u finale.

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Coppa Italia

polufinale - uzvrati

Lazio2:1Juventus
Atalanta4:1Fiorentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!