Nogomet

Liverpool na teškom ispitu, mora se izvući iz duboke rupe na gostovanju u Bergamu

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2024.
Liverpool na teškom ispitu, mora se izvući iz duboke rupe na gostovanju u Bergamu
Foto: EPA

Liverpool je jako kompromitirao svoju poziciju u Europskoj ligi ružnim domaćim porazom od Atalante u prvom susretu četvrtfinala. Sada se mora izvlačiti, točnije uzvratiti Talijanima istom mjerom…

Visok 3:0 poraz Liverpoola na Anfieldu svakako je najveće iznenađenje prvih susreta četvrtfinala Europske lige, ali i Konferencijske lige i Lige prvaka. Liverpool je bio prvi favorit za osvajanje Europske lige, a sada je pred ispadanjem.

Igraj na Atalanta - Liverpool na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Koliko je kompromitirao svoju poziciju, pokazuju i koeficijenti, od statusa prvog favorita s uvjerljivo najmanjim koeficijentom, sada je koeficijent na njegovu pobjedu čak 11.0, a veće šanse i to doista, imaju Bayer Leverkusen, Roma i Atalanta na koju je koeficijent 5.50, a koja danas ima priliku izbaciti Liverpool.

Prvi susret u svakom smislu protekao je suprotno svim očekivanjima. Liverpool nije uspio uspostaviti svoju igru, nije realizirao prilike koje je stvorio, a druge strane Scamacca dvaput i Pašalić jednom pogodili su mrežu Redsa.

Bez obzira na ovaj poraz, Liverpool ne odustaje od polufinala i pokušat će slaviti u Italiji s dovoljnom razlikom da preskoči Atalantu i izbori mjesto među četiri najbolja.

Druga je stvar što to neće biti nimalo lako, protivnik je vrlo kvalitetna momčad, momčad koja ne igra tipično talijanski i koja ima visoku kvalitetu. Redsi su upozoravali na to i prije prvog susreta. Ali nisu imali odgovor na igru Atalante koja je brutalno kažnjavala pogreške.

U Bergamu neće biti ništa jednostavnije, čak štoviše, Atalanta je vrlo opasna iz tranzicije i ako i prepusti Liverpoolu inicijativu i posjed, Redsi neće moći mirno spavati.

Što su rekli

Gian Piero Gasperini, trener Atalante: "Bila bi pogreška da pomislimo kako je sve gotovo nakon 3:0 u prvom susretu. Moramo igrati kao da je 0:0, Liverpool je sjajna momčad bez obzira na posljednje poraze. To je momčad koja je sjajno izbalansirana i uvijek daje sve od sebe. Liverpool ima visoku vrijednost i jedna je od najjačih momčadi svijeta."

Jürgen Klopp, trener Liverpoola: "Sjećam se utakmice protiv Barcelone, tada smo rekli da ako ispadamo, ispast ćemo uz najbolji mogući nastup, to kažem i sada. Mnogi navijači tada su bili uvjereni da ćemo ispasti, danas ih je manje, još nije odigran uzvrat i još smo tu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Bergamo, Gewiss Stadium, 21:00

Sudac: François Letexier

Nedostaju

Atalanta: Giorgio Scalvini (ozljeda)

Liverpool: Conor Bradley, Ben Doak, Joel Matip, Thiago Alcantara (ozljede)

Prošli dvoboj

U prvom dvoboju na Anfieldu, Atalanta je odigrala sjajno i slavila s visokih 3:0.

Prognoza

Liverpool je favorit za pobjedu u današnjem dvoboju, ali Atalanta ima jako veliku prednost.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Roma2:1Milan
Atalanta0:1Liverpool
Marseille4:2 **Benfica
West Ham 1:1Bayer Leverkusen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!