Nogomet

Hrvatske nogometašice nastavljaju kvalifikacije susretom protiv Ukrajine

Branimir Korać • utorak, 09.04.2024.
Hrvatske nogometašice nastavljaju kvalifikacije susretom protiv Ukrajine
Foto: Admir Buljubašić/HINA

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo dočekuje reprezentaciju Ukrajine…

Hrvatske nogometašice nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo otvorile su porazom u Walesu i sada će pokušati na svom travnjaku upisati prve bodove Protivnik je Ukrajina koja je startala pobjedom.

Igraj na Hrvatska - Ukrajina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako su u hrvatskom taboru bili zadovoljni izvučenim protivnicama u skupini, početak nije bio dobar. Hrvatska je na gostovanju u Walesu upisala uvjerljiv poraz i tako je krenula onako kako nije željela.

Velšanke su bile prilične favoritkinje i taj status u potvrdile i na travnjaku slaveći s glatkih 4:0. Kobno je bilo razdoblje od 50. do 56. minute gdje je Wales postigao čak tri pogotka i riješio pitanje pobjednika.

U drugom kolu Hrvatska u Zaprešiću igra protiv reprezentacije Ukrajine i očekuje puno bolji ishod nego što je to bio slučaj na početku kvalifikacija protiv Walesa.

Ukrajinke su za razliku od Hrvatske upisale pobjedu u prvom kolu, igrače su protiv Kosova i slavile su s 2:0 golovima Anne Petrik i Tamile Himič.

Većina ukrajinskih igračica su članice ukrajinskih klubova, a u inozemstvu najviše igraju u turskom prvenstvu.

Što su rekli

Nenad Gračan, izbornik Hrvatske: "Igramo u grupi koja je vrlo zahtjevna. Mi smo tu prvi puta i postigao se veliki rezultat i uspjeh ove generacije. To je dobra škola za sve te igračice s obzirom na to da igramo protiv protivnica koje su na razini iznad. Naravno da poraz nije dobrodošao, ali svaki poraz može biti i pobjeda ako shvatimo neke stvari koje nismo dobro radili. Ukrajina vjerojatno nije na toj razini kao Wales, ali isto se radi o jednoj reprezentaciji koja je agresivna, koja je dosta vremena zajedno s obzirom na situaciju u njihovoj zemlji. Uigrani su i dobri su. Gledali smo snimku utakmice s Kosovom i bit će to još jedna zahtjevna utakmica. Pokušat ćemo dati sve od sebe i osvojiti bodove s obzirom na to da igramo pred našim navijačima."

Ana Petrik, reprezentativka Ukrajine: "Imamo već iskustva protiv Hrvatske, susrele smo se prije nekoliko godina. Znamo da će to biti prilično drugačija reprezentacija, ali stil igre trebao bi biti isti. Nadam se da ćemo se dobro odmoriti naklon prve utakmice protiv Kosova jer ova će biti također jako teška."

Mjesto, vrijeme

Zaprešić, Stadion Ivan Laljak Ivić, 16:00

Prošli dvoboj

2019. godine ove reprezentacije susrele su se na Istria Cupu gdje je Ukrajina uvjerljivo slavila s 4:0. Tri gola postigla je Veronika Andruhiv, a jedan Darina Apanasčenko.

Prognoza

Još jedan težak dvoboj je pred Hrvatskom, Ukrajina je favorit, ali Gračanove izabranice pokušat će iznenaditi.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!