Ostali sportovi

Mladostašice i mladostaši krenuli s pripremama, bilo je promjena u igračkom kadru

Sportnet, Krešimir Milić • utorak, 22.08.2023.
Mladostašice i mladostaši krenuli s pripremama, bilo je promjena u igračkom kadru

Bilo je promjena u igračkom kadru odbojkašica i odbojkaša Mladosti. No, na klupi su ostali treneri Stojaković i Peris…

Odbojkašice i odbojkaši Mladosti, prvaci Hrvatske, prije nekoliko dana krenuli su s pripremama za novu sezonu u svom Domu odbojke Bojan Stranić. Domu odbojke koji je ovih vrućih kolovoških dana još više užaren, obzirom da je dvorana još uvijek bez klima uređaja.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Oba su sastava pretrpjela određene igračke promjene, ali ne i u trenerskom kadru. Ostali su Miodrag Miki Stojaković, koji je kao izbornik sa ženskom kadetskom reprezentacijom Hrvatske senzacionalno osvojio broncu na EP U17, te Ratko Peris kao trener odbojkaša.

No, promjene igračkog rostera gotovo svake sezone neminovnost je s kojom su se u Domu odbojke pomirili, jer nakon osvojenih trofeja teško je kasnije zadržati igračice i igrače koji odlaze u inozemne klubove za boljim ugovorima.

Tako su otišle reprezentativke Štimac, Marković i Popić, te . U muškom su pogonu otišli strani igrači Dolgopolov i Stevanović, te reprezentativac Zeljković, a pristigla su dva nova, slovački reprezentativci Samuel Goč i Lukaš Smolej. No, prema riječima direktora kluba Darka Antunovića, obje ekipe još nisu formirane do kraja, u tijeku su pregovori s klubu zanimljivim igračicama i igračima.

Također, trenira se trenutno u krnjem sastavu, bez seniorskih reprezentativaca koji su trenutno u pogonu nacionalnih selekcija, dok su i sjajne juniorke 'mladostašice' koje su nedavno osvojile 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu dobile zasluženi odmor.

Odbojkašice i odbojkaši nastupit će u kvalifikacijama za CEV Ligu prvaka. Mladostašice su domaćini kvalifikacijskog turnira od 13. do 15. listopada na kojem uz njih još nastupaju Herceg Novi, Gacko iz BiH te belgijski Asterix Avo Beveren.

Kod odbojkaša Mladost će nastupiti na kvalifikacijskom turniru za Ligu prvaka u Las Palmasu, od 24. do 26. listopada, gdje uz domaćina Guaguas Las Palmas i Mladost sudjeluje još i rumunjska Arcada Galati.

Uz eurokupove odbojkašice i odbojkaši igrat će i u Srednjeeuropskoj MEVZA ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!