Tenis

Dino Prižmić odličnim nastupom do finala juniorskog Roland-Garrosa!

Mihaela Bradovski • petak, 09.06.2023.
Dino Prižmić odličnim nastupom do finala juniorskog Roland-Garrosa!
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski tenisač Dino Prižmić prošao je u finale juniorskog Roland-Garrosa. U polufinalu je lakoćom došao do pobjede protiv Amerikanca Darwina Blancha...

Dino Prižmić došao je na korak do osvajanja juniorskog Roland-Garrosa. Prvi put u karijeri stigao je do finala na Grand Slam turnirima, u Pariz je doputovao kao jedan od glavnih favorita i to je opravdao svojim nastupima.

Igraj na Roland-Garros na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U borbi za trofej čeka ga dvoboj protiv Juana Carlosa Prada Angela, Bolivijca koji je trenutno deveti junior svijeta. Tu Prižmića nema u vrhu jer juniorske turnire više ne igra, ali iskoristio je mogućnost nastupa u Roland-Garrosu.

U polufinalu Prižmić je igrao protiv 34. juniora svijeta Amerikanca Darwina Blancha i svladao ga je bez problema u meču koji je potrajao svega 80 minuta.

U prvom setu Blanch se u prvim problemima našao u šestom gemu, ali uspio se spasiti, no kod 4:3 spasa nije bilo, Prižmić je ovaj put iskoristio break loptu i uzeo set sa 6:3.

Drugi set donio je odmah break i odvajanje na 2:0, Blanch je imao priliku za povratak u četvrtom gemu kod 15:40, no nije je iskoristio i do kraja meča Prižmić radi još jedan break i završava posao.

Sjajan rezultat za hrvatskog tenisača i drugi hrvatski predstavnik u finalu uz Ivana Dodiga u muškim parovima.

Roland-Garros, polufinale:
Dino Prižmić (Hrvatska, 3) - Darwin Blanch (SAD) 6:3, 6:2

FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!