Sportnet

Nikica Jelavić: 'Želim biti trener u Premiershipu'

Petar Jenjić • četvrtak, 30.03.2023.
Nikica Jelavić: 'Želim biti trener u Premiershipu'

U razgovoru za Sky Sport News, Nikica Jelavić osvrnuo se na svoj rad u Lokomotivi i istaknuo ciljeve za svoju trenersku budućnost...

Nikica Jelavić dao je ekskluzivan intervju za britanski Sky Sports s novinarom Vinnyjem O'Connorom.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Želim biti trener u Premiershipu jednog dana, tako da je to cilj u budućnosti. Uvijek si pokušavam zadati ciljeve. Čak i kad sam bio igrač, postavljao sam ih. Sada, posebno kada sam trener, želim ih postavljati, ali naravno, korak po korak."

Bivši hrvatski reprezentativac gledao je utakmicu Hrvatske U-21 na Craven Cottageu protiv Engleske. Nakon kraja igračke karijere uzeo je godinu dana kako bi se posvetio obitelji, a trenutno trenira juniore Lokomotive.

"Sada se ponovno osjećam živo. Direktno sam uključen u nogomet i odlučujem puno toga kao trener juniora. Sada gledam na nogomet na drugačiji način, nego kad sam bio igrač. Nedostajao mi je nakon pauze."

Jelavić ima UEFA-inu A i B licencu, a još uvijek čeka Pro licencu.

"U mom klubu ne dajemo velik novac mladim igračima, oni ga moraju zaraditi. Kada naprave svoj korak, mogu zaraditi svoj novac, ali u našem klubu fokusiramo se na razvoj i ništa više. Stvaramo i prodajemo igrače, znamo što moramo raditi da preživimo."

U dresu Evertona igrao je od 2012. do 2014. godine, a momčad sada trenira Sean Dyche.

"Ovo je nešto što Evertonu treba jer Everton pod Davidom Moyesom, njegova era u klubu bila je teška za sve koji su dolazili igrati protiv nas na Goodison Park. Evertonu treba snažan trener."

Prije toga igrao je za Rangerse s kojima je osvojio prvenstvo i Liga kup u sezoni 2010./11., a pri tome je postigao i 19 pogodaka ukupno.

"Walter Smith doveo me u Rangerse, pomogao mi je s mnogim savjetima. Ista stvar s Moyesom, bio sam sretan što sam bio dio tih klubova."

FOTO: NK Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!