Rukomet

Tamše: 'Naši igrači nisu roboti, ali sve su ispoštovali što smo dogovorili, obrana je bila ključ'

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.03.2023.
Tamše: 'Naši igrači nisu roboti, ali sve su ispoštovali što smo dogovorili, obrana je bila ključ'

Rukometaši Nexea napravili su veliki posao u prvom susretu osmine finala Europske lige. Svladali su u Düsseldorfu Motor Zaporožje 27:23 i na svom će parketu tražiti potvrdu prolaza u četvrtfinale...

Zaredali su Našičani s teškim gostovanjima, ali pronašli su put do pobjede u Düsseldorfu. Branko Tamše bio je zadovoljan, njegova momčad odradila je jako dobar posao.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jako teška utakmica u teškom rasporedu s puno gostovanja, Bitola, pa Zagreb, Düsseldorf... Naši igrači nisu roboti, ali su ispoštovali ono što smo pripremili. Nismo imali puno vremena, imamo problema s ozljedama i nismo imali na raspolaganju oba prva krila, međutim odigrali smo jako dobru obranu i to je bio ključ. Znamo da je ovo prvo poluvrijeme i da je pred nama još 60 minuta. Sada imamo Poreč u gostima, nagazna mina koja nas čeka."

Obrana je bila jako dobra, u napadu je bilo nekih pogrešaka koje treba smanjiti.

"Odigrali smo dosta zrelo iako smo napravili neke pogreške u napadu koje si ne smijemo dopustiti, ali smo to nekako anulirali s obranom koja je bila stvarno na visokoj razini. Kao što sam rekao, ništa nije gotovo, imamo dobar rezultat za uzvrat, idemo se probati što više odmoriti i dobro pripremiti za novu utakmicu."

Veliki posao napravljen je u zaustavljanju Turčenka, najboljeg strijelca Europske lige.

"Bili smo dobri u obrani na njemu, ali on može eksplodirati u svakoj utakmici, on i Horiha. To je dobra ekipa i još jednom ćemo se trebati jako dobro pripremiti. Ništa nije gotovo, moramo odigrati još 60 minuta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!