Rukomet

Nexe gostuje u Zagrebu: 'PPD je izraziti favorit, ali ne dolazimo s bijelom zastavom'

Mihaela Bradovski • subota, 18.03.2023.
Nexe gostuje u Zagrebu: 'PPD je izraziti favorit, ali ne dolazimo s bijelom zastavom'

Rukometaši Nexea gostuju u Zagrebu gdje ih očekuje PPD Zagreb. Našičani će biti na velikom ispitu, a Branko Tamše prepušta domaćinu ulogu favorita...

Nakon što je upisao poraz u Bitoli protiv Eurofarma dovoljan da padne na posljednje mjesto u skupini SEHA lige, Nexe ide u goste protivniku s kojim će tako igrati i u četvrtfinalu regionalnog natjecanja.

Igraj na PPD Zagreb - Nexe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Našičani u sklopu Paket24 Premijer lige igraju protiv PPD-a Zagreb, gostuju u metropoli gdje će se nadati iznenađenju.

"Nakon utakmice u SEHA ligi i dugog puta u Makedoniju i nazad, prebacujemo se na domaću ligu. Pred nama je derbi Premijerke protiv PPD-a. Dobro znamo što nas čeka, jako dobra i iskusna ekipa s kvalitetnim pojedincima. Pravi europski sastav koji je svoju snagu pokazao i u Ligi prvaka. Svjesni smo da je Zagreb, posebice na svom terenu, favorit u svim pogledima", kaže Branko Tamše.

Tamše od svojih igrača prvenstveno traži da ostave sve od sebe na travnjaku.

"Prije svega želimo na utakmici ostvariti ono što radimo na treningu. Želimo odigrati što bolje u svim segmentima rukometne igre, dati svoj maksimum, potrošiti i zadnji atom snage na parketu i pokušati iskoristiti svaku priliku koja nam se bude ponudila."

U Sjevernoj Makedoniji Tamše nije mogao računati na sedmoricu igrača, a u Zagrebu će biti puno kompletnijeg kadra.

"Dosta igrača nam se vraća u konkurenciju, neki još nisu potpuno zdravi pa nećemo ništa riskirati, ali bit ćemo puno, puno kompletniji nego što smo bili u susretu u Bitoli."

Ono što slovenskog stručnjaka posebno raduje je da će igrati pred punim tribinama.

"Imamo informacije da su ulaznice rasprodane i to me jako veseli. Zagreb je nedavno svladao i Veszprem i Wislu Plock, mi smo također jako dobri na europskoj sceni i neka domaće dvorane uvijek budu tako pune. Zbog toga se trenira i igra."

Marin Jelinić slično Tamšeu predaje Zagrebu ulogu favorita, ali ne skriva i da Našičani imaju svoje ambicije.

"Iza nas je reprezentativni tjedan i dvije utakmice SEHA lige. Nismo bili kompletni, osim reprezentativaca nedostajalo je i nekoliko ozlijeđenih igrača, tako da te dvije utakmice sigurno nisu dale realnu sliku o nama. Svi smo se zajedno okrenuli najvećem hrvatskom rukometnom derbiju, idemo u goste PPD-u koji je izraziti favorit, ali niti mi ne dolazimo u Zagreb s bijelom zastavom", kaže Jelinić i dodaje:

"Bit ćemo gotovo pa kompletni, dobro smo se pripremili i napravit ćemo sve da probamo iznenaditi Zagreb i pobijediti ga na njegovom terenu. Bit će to tek prva od mnogo utakmica ova dva protivnika do kraja sezone. Potrudit ćemo se odigrati najbolje što možemo."

Susret počinje u 18 sati.

Paket24 Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Sesvete34:24Dubrava
RK Zagreb30:25Nexe Našice
Gorica25:23Poreč
1RK Zagreb 10316:231+8518
2Nexe Našice 9270:216+5416
3Sesvete 10296:285+1112
4Gorica 9244:268-246
5Poreč 10241:273-326
6Dubrava 10229:323-940

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!