Košarka

Cavsima tijesna pobjeda na Floridi, Mavse brine ozljeda Luke Dončića, Vučeviću bitka protiv Jokića

Branimir Korać • četvrtak, 09.03.2023.
Cavsima tijesna pobjeda na Floridi, Mavse brine ozljeda Luke Dončića, Vučeviću bitka protiv Jokića
Foto: EPA

Noćas je odigrano još pet susreta u NBA ligi, a u utakmici večeri Cleveland je upisao tijesnu pobjedu u gostima kod Miamija...

Cleveland Cavaliersi stigli su do treće uzastopne pobjede slaveći u gostima kod Miami Heata sa 104:100. U zanimljivom dvoboju Cavsi su izdržali u zadnjoj dionici gdje su obrane odrađivale veliki dio posla i upisali su pobjedu. Pokušao je Heat u završnici uhvatiti goste, imao je šut za produžetak, ali tri sekunde prije kraja Max Strus nije pogodio.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Cavse su predvodili Darius Garland s 25 poena i sedam asistencija, Donovan Mitchell s 18 poena te Jarrett Allen s 15 poena i 12 skokova. Kod Miamija Jimmy Butler ubacio je 28 poena uz po pet skokova i asistencija, a Tyler Herro dodao je 22 poena i također pet skokova i pet asistencija.

Portlandu se vratio Jusuf Nurkić, ali poraz kod Bostona nije izbjegnut. Domaćin je lako slavio, Blazersi nisu imali posebno raspoložene pojedince koji bi povukli uz standardno Damiana Lillarda.

Na drugoj strani i dalje briljira Jayson Tatum koji je ovaj put upisao 30 poena uz sedam skokova, a Derrick White dodao je 21 poen i sedam asistencija. Kod Portlanda Lillard je upisao 27 poena i osam asistencija, a Jerami Grant 13 poena i šest skokova.

Chicago Bullsi su neočekivano lako stigli do pobjede kod Denver Nuggetsa svladavši ih s uvjerljivih 117:96. Ključno je bilo drugo poluvrijeme, u njemu su Bullsi bili uspješniji i odvojili se na visoku razliku.

Zach LaVine bio je jako dobar s 29 poena i pet skokova, a Nikola Vučević dobro je pratio s 25 poena i 15 skokova. Kod domaćina Nikola Jokić ubacio je 18 poena uz 12 skokova i osam asistencija, a Aaron Gordon dodao je 17 poena uz devet skokova.

New Orleans Pelicansi upisali su pobjedu protiv Dallas Mavericksa sa 113:106, a Mavse više od poraza zabrinjava situacija s Lukom Dončićem. Dončić je osjetio probleme s mišićem i igrao je svega 28 minuta, a snimanje će pokazati o čemu se radi.

Kod domaćina još dva tjedna neće biti Ziona Williamsona, a istaknuo se s 32 poena CJ McCollum dok je Trey Murphy dodao 16 poena uz šest skokova. Kod poraženih Kyrie Irving ubacio je 27 poena uz šest skokova, a Tim Hardaway 17 poena. Načeti Dončić imao je 15 poena i osam asistencija.

NBA:
Miami Heat - Cleveland Cavaliers 100:104
Boston Celtics - Portland Trail Blazers 115:93
Denver Nuggets - Chicago Bulls 96:117
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 113:106
Washington Wizards - Atlanta Hawks 120:122 (Kristaps Porzingis 43p, 5sk/Trae Young 28p, 10as)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!