Tenis

Poznato svih 16 sudionika grupne faze Davis Cupa, nema Argentinaca

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 06.02.2023.
Poznato svih 16 sudionika grupne faze Davis Cupa, nema Argentinaca
Foto: EPA

Kompletiran je popis svih 16 teniskih reprezentacija koje će igrati u grupnoj fazi Davis Cupa ove godine, u koju su se ponovno plasirali i hrvatski tenisači...

Hrvatska je u Rijeci pobijedila Austriju 3-1, a izravni plasman u završnicu po skupinama izborili su prošlogodišnji finalisti, pobjednik Kanada i doprvak Australija kao i Italija i Španjolska koje su dobili pozivnice.

Pobjedama u kvalifikacijama prolaz u jednu od skupina ranije su izborila Francuska, SAD, Švicarska, Velika Britanija, Srbija, Južna Koreja i Švedska, dok je u nedjelju to uspjelo i Čileu, Nizozemskoj, Finskoj te Češkoj.

Čile je u La Sereni svladao Kazahstan 3-1, a tijekom nedjelje bodove je Čileancima donio par Barrios Vera i Tabilo koji su svladali Golubjeva i Nedovjesova 6:4, 7:5. Nakon njih je bolji bio i Cristian Garin sa 6:4, 3:6, 6:3 od Aleksandera Bublika.

Nizozemska je s uvjerljivih 4-0 svladala Slovačku u Groningenu. Ključna je bila 6:3, 6:3 pobjeda Koolhofa i Middelkoopa u parovima protiv Kleina i Molčana.

Nakon 1-1 nakon dva meča, Finska je kao domaćin u Espoou svladala Argentinu 3-1. Heliovaara i Ruusuvuori su prvo, s 7:6(5), 4:6, 6:4, nadjačali Gonzaleza i Moltenija, a potom je Emil Ruusuvuori pobijedio Facunda Bagnisa s 7:5, 6:1.

Češka je, pak, bila bolja od Portugala s 3-1 u gostima, u Maiji. Domaćin je smanjio na 1-2 nakon što su Borges i Cabral svladali češki par Machac i Pavlašek sa 7:5, 7:6(4). Prolaz Česima osigurao je Jiri Lehečka koji je svladao Joaa Sousu 6:4, 6:1.

FOTO: EPA/SANDER KONING

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!