Košarka

Jazz i Pelicansi opravdali status favorita i osigurali očekivane pobjede

Branimir Korać • petak, 23.12.2022.
Jazz i Pelicansi opravdali status favorita i osigurali očekivane pobjede
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bila svega dva susreta, a u njima su New Orleans Pelicans i Utah Jazz ostvarili očekivane domaće pobjede...

Utah Jazz stigao je do pobjede protiv Washington Wizardsa sa 120:112 u susretu u kojem je presudilo bolje drugo poluvrijeme domaćina. Wizardsi su napadački odradili jako dobro prvo poluvrijeme, ubacili 66 poena, ali u nastavku susreta ipak nisu bili na toj razini.

Jazz je u drugom poluvremenu došao do preokreta i na kraju je slavio sa 120:112 uz povratak Collina Sextona koji je propustio posljednjih sedam utakmica zbog ozljede.

Kod Jazza bolji od ostalih bili su Malik Beasley s 25 poena, Jordan Clarkson s 23 poena i sedam skokova te Lauri Markkanen s 21 poenom i pet skokova. Kod Washingtona Bradley Beal ubacio je 30 poena, a Kyle Kuzma 21.

New Orleans Pelicansi iako su bili bez Ziona Williamsona i Brandona Ingrama, bez većih problema slavili su protiv San Antonio Spursa.

Pelicansi su sjajno otvorili utakmicu i dobili prvu četvrtinu s 37:17 i nakon toga više nije bilo dvojbe, sve je bilo u znaku Pelicansa. U drugom poluvremenu Spursi su uspjeli smanjiti zaostatak, ali više od toga nisu napravili.

Svoju najbolju utakmicu ove sezone odradio je CJ McCollum koji je upisao 40 poena uz devet asistencija i osam skokova dok je Jonas Valančiunas dodao 16 poena i deset skokova. Kod Spursa Jeremy Sochan je upisao 23 poena uz devet skokova, a Tre Jones 19 poena.

NBA:
Utah Jazz - Washington Wizards 120:112
New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 126:117

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!