Košarka

Bogdanović ponovno među boljima, Pistonsi upisali poraz u New Yorku

Branimir Korać • subota, 22.10.2022.
Bogdanović ponovno među boljima, Pistonsi upisali poraz u New Yorku
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Dario Šarić noćas nisu imali sreće, upisali su poraze na gostovanjima kod New York Knicksa i Portland Trail Blazersa...

Nakon pobjede na startu sezone protiv Orlando Magica, Detroit je u drugom susretu uvjerljivo poražen. Gostovao je kod New York Knicksa koji su bez ikakvih problema slavili 130:106.

Klupa je predstavljala prevagu. Starteri Pistonsa, uključujući i Bojana Bogdanovića solidno su doprinosili i nisu generirali veliki minus, ali zato društvo koje je naknadno ušlo nije se najbolje snašlo i tu su se stvarali problemi.

S druge strane klupa Knicksa odrađivala je svoj dio posla dosta dobro i stvarala razliku te odigrala ključnu ulogu u ovoj pobjedi.

Što se tiče Bogdanovića, on je odigrao još jednu dobru utakmicu i bio među boljim pojedincima. Na parketu je proveo najmanje vremena od svih startera, igrao je 26 minuta i za to vrijeme je ubacio 18 poena (6/7 za dva, 1/2 za tri, 3/4 slobodna) uz četiri uhvaćena skoka.

Saddiq Bey bio je najefikasniji s 26 poena i sedam skokova. Kod Knicksa Immanuel Quickley ubacio je 20 poena uz sedam skokova i asistencija, a RJ Barrett dodao je 18 poena.

Dario Šarić ostao je na klupi i nije dobio priliku u gostima kod Portland Trail Blazersa. Sunsi su tu poraženi 113:111 u produžetku.

U zanimljivom dvoboju imali su i jedni i drugi priliku za pobjedu. Kod Sunsa nije pogodio u zadnjih deset sekundi Devin Booker, a kod Blazersa Damian Lillard.

U dodatnih pet minuta Anfernee Simons ubacio je sedam sekundi prije kraja za 113:111. Sekundu prije kraja na liniju slobodnih bacanja poslan je Deandre Ayton koji promašuje oba bacanja i Portland odnosi pobjedu.

Prije izvođenja prvog bacanja, Lillard je pristupio Aytonu: "Samo sam ga pitao je li ikada ranije bio u ovakvoj situaciji da mora pogoditi."

Lillard je bio sjajan s 41 poenom i sedam skokova, a Jusuf Nurkić dodao je 20 poena i 17 skokova. Kod Sunsa Booker je upisao 33 poena uz pet skokova, Ayton 26 poena uz šest skokova, a Chris Paul deset poena uz 12 asistencija i pet ukradenih lopti.

NBA:
New York Knicks - Detroit Pistons 130:106
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 113:111 produžetak

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!